Η Audi στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης έκανε την έκπληξη. Παράλληλα με τα αυτοκίνητα σειράς παραγωγής έφερε στη σκηνή το μονοθέσιο της Formula 1, ντυμένο με τα χρώματα Audi Sport. Eκεί λοιπόν ειπώθηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που σχετίζονται με τη δομή της Audi Formula Racing.

Από τα πιο σημαντικά είναι ότι μέχρι το τέλος του έτους θα γίνει η πρώτη δοκιμή ολόκληρης της μονάδας, κινητήρας εσωτερικής καύσης, ηλεκτροκινητήρας, μπαταρία και μονάδα ελέγχου θα υποβληθούν σε δοκιμές στο δυναμόμετρο πάγκου ενώ θα έχει ολοκληρωθεί η εκστρατεία απόκτησης τεχνικών, και από τους 260 που πλαισιώνουν το project σήμερα, θα ξεπεράσουν τους 300 πριν αλλάξει ο χρόνος. Tην «αποκάλυψη» στη σκηνή στη Σαγκάης την έκανε ο Μάρκους Ντίσμαν, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi, ο οποίος τόνισε: «Οι αγώνες είναι αναπόσπαστο μέρος του DNA μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η δέσμευσή μας στη Formula 1 θα ενισχύσει την αθλητική εστίαση της Audi».

«Το έργο της Audi F1 έχει πραγματικά απογειωθεί τους τελευταίους μήνες. Θέτουμε τα θεμέλια της μονάδας ισχύος του 2026, βρισκόμαστε σε μια φάση καθορισμού της ιδέας», πρόσθεσε ο Όλιβερ Χόφμαν, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την τεχνική ανάπτυξη. «Δίνουμε μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια της εργασίας, για παράδειγμα σε υλικά ή τεχνολογίες παραγωγής. Εστιάζουμε επίσης σε θέματα όπως η διαχείριση ενέργειας του υβριδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης. Σε τελική ανάλυση, η απόδοση είναι βασικός παράγοντας για τη Formula 1 καθώς και για την κινητικότητα του μέλλοντος και αυτές οι προσεγγίσεις θα ωφελήσουν και τους δύο κόσμους».

Διαβάστε περισσότερα