Στην ανακοίνωση της συνεργασίας της με την ομάδα της Sauber προχώρησε η Audi, ρίχνοντας φως στις λεπτομέρειες εισόδου της στον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Η Sauber θα αποτελέσει τον στρατηγικό συνεργάτη της Audi στη Formula 1 σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσε που εξέδωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Επί της ουσίας, η Audi θα προχωρήσει στην εξέλιξη του κινητήριου συνόλου, δημιουργώντας γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό μια ομάδα 120 ατόμων, την ίδια στιγμή που η Sauber θα είναι επιφορτισμένη με την κατασκευή του μονοθεσίου.

H Audi έχει συνεργαστεί και στον παρελθόν με την Sauber, αξιοποιώντας τις εγκαταστάσεις της ελβετικής ομάδας και ειδικότερα το αεροδυναμικό τούνελ, γεγονός που δικαιολογεί την απόφαση των Γερμανών να επιλέξουν τη λύση ενός «έτοιμου» μονοθεσίου, παρά την εξέλιξη ενός νέου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2026 αλλάζουν οι κανονισμοί σχετικά με τις προδιαγραφές των υβριδικών συνόλων της Formula 1, με σκοπό την ενίσχυση της αποδοτικότητάς τους, γεγονός που αποτέλεσε το επιπλέον κίνητρο για την Audi ώστε να εισέλθει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμη: