Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 εξασφάλισε η Red Bull στο Τέξας με τη νίκη του Max Verstappen.

Ο Max Verstappen εξασφάλισε τη 13η νίκη της σεζόν και έτσι έδωσε το φετινό παγκόσμιο τίτλο του πρωταθλήματος κατασκευαστών στην ομάδα του Red Bull.

Στην Ιαπωνία ο Verstappen εξασφάλισε τον τίτλο του πρωταθλήματος οδηγών, το δεύτερο συνεχόμενο δικό του και τώρα με τη νίκη του εξασφάλισε για την Red Bull τον παγκόμσιο τίτλο κατασκευαστών, τον πέμπτο συνολικά για την αυστριακή ομάδα και τον πρώτο ύστερα από την παντοκρατορία της Mercedes με τους 8 συνεχόμενους τίτλους κατασκευαστών.

Να σημειωθεί ότι η κατάκτηση του τίτλου κατασκευαστών για την Red Bull, ήρθε σε μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή, μία μόλις ημέρα μετά το θάνατο του ιδρυτή της Dietrich Mateschitz, του ανθρώπου που έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο το ενεργειακό ποτό με σήμα τον ταύρο και στη συνέχεια έχτισε μια αθλητική αυτοκρατορία στην οποία προεξάρχοντα ρόλο παίζουν οι δύο ομάδες στη Formula 1 των οποίων ήταν ιδιοκτήτης.

Για την ομάδα λοιπόν ήταν εξαιρετικά σημαντικό να πάρουν χθες το πρωτάθλημα και να το αφιερώσουν στον «Didi». Ετρεξαν και αγωνίστηκαν όλοι για εκείνον, με τον Max Verstappen, μάλιστα, σε μια εξαιρετικά σπάνια στιγμή, να είναι δακρυσμένος στο πόντιουμ και τον Helmut Marco, δεξί χέρι του Dietrich Mateschitz και «τα μάτια του» στις δύο ομάδες της F1 να ανεβαίνει στο πόντιουμ για το τρόπαιο της Red Bull.

Formula 1 στο Τέξας: Δύο αυτοκίνητα ασφαλείας, μια σφοδρή σύγκρουση

Ο αγώνας στο Τέξας ήταν άκρως επεισοδιακός, με τη νίκη για τον Verstappen να μην είναι καθόλου εύκολη και δεδομένη.

Ο Ολλανδός εκκίνησε από τη δεύτερη θέση, με την pole να έχει ο Carlos Sainz με τη Ferrari. Ωστόσο η εκκίνηση του Verstappen ήταν πολύ καλύτερη βρέθηκε αμέσως στην πρωτοπορία του αγώνα, ενώ ο Carlis Sainz είχε μια τρομακτικη ατυχία στην πρώτη στροφή και εγκατέλειψε μετά την επαφή με το μονοθέσιο του George Russell που μάλλον εκείνη την ώρα πάλευε με τον Hamilton.

Εδώ το συμβάν στην πρώτη στροφή με την εκπληκτική περιγραφή του David Croft:

Μάλιστα ο Hamilton μετά το τέλος του αγώνα στο cool down room σε συνομιλία του με τον Charles Leclerc έδωσε κανονικά τον Russell. «Τι συνέβη στον Carlos;» ρώτησε ο Leclerc με το Hamilton με τεράστια άνεση και… απάθεια να δίνει τον team mate του. «Τον πέταξε έξω ο George», είπε ένω έφτιαχνε το καπέλο του.

Διαβάστε ακόμη: