Tην τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 78 ετών, ο ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Red Bull Ντίτριχ Μάτεσιτς. Όπως ανακοίνωσε η Red Bull Racing λίγο πριν τις κατατακτήριες δοκιμές στο Όστιν, ο Ντίτριχ Μάτεσιτς υπέκυψε στη μακροχρόνια ασθένειά του.

Ο Μάτεσιτς κατείχε το 49% της Red Bull GmbH και η περιουσία του ανερχόταν σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Στήριξε την εμπλοκή της Red Bull σε διάφορες μορφές αθλητισμού, ανάμεσά στις οποίες και η Formula 1. H Red Bull Racing γνώρισε μεγάλη επιτυχία την τετραετία 2010-2013, κατακτώντας 4 τίτλους κατασκευαστών και άλλους τόσους οδηγών, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Ακολούθησαν οι δύο τίτλοι του Μαξ Φερστάπεν, το 2021 και φέτος. Δεν αποκλείεται μάλιστα μετά το τέλος του αυριανού αγώνα στις ΗΠΑ η Red Bull Racing να κατακτήσει έναν ακόμα τίτλο κατασκευαστών.

Πέθανε ο ιδρυτής της Red Bull, Ντίτριχ Μάτεσιτς

Η ιδέα για την ίδρυση της Red Bull το 1984 ήρθε από ένα ενεργειακό ποτό που πωλείτο στην Ασία, το Krating Daeng. Στην πορεία το Red Bull έγινε το πρώτο σε πωλήσεις ενεργειακό ποτό στον κόσμο.

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε και ο Πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ.

https://www.youtube.com/watch?v=yY_Ax9g1fus&ab_channel=F1Insights2.0

Ποιος ήταν ο  Ντίτριχ Μάτεσιτς

Γεννημένος το 1944, ο Ντίτριχ Μάτεσιτς ίδρυσε την εταιρεία ενεργειακών ποτών Red Bull στο μέσον της δεκαετίας του 1980, και έμελλε να την κάνει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα τόσο στη Formula 1 όσο και στο ευρύτερο πεδίο του παγκόσμιου μότορσπορ και των extreme sports.

Δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Red Bull μπήκε στην Formula 1 ως χορηγός κυρίως της Sauber ώσπου το 2004 ο Μάτεσιτς αγόρασε τη Jaguar Racing, στην ουσία μια αγωνιστική ομάδα του Μίλτον Κινς της Βρετανίας, και τη μεταμόρφωσε στη Red Bull Racing από το 2005. Ένα χρόνο αργότερα, αγόρασε τη Minardi και τη μετονόμασε σε Toro Rosso, η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Alpha Tauri.

Ο Μάτεσιτς είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και στην εξασφάλιση των υπηρεσιών του Άντριαν Νιούι, του κορυφαίου αεροδυναμιστή και τεχνικού διευθυντή της Formula 1 – ο οποίος θα αποτελούσε κεντρικό πρόσωπο στη δημιουργία της ομάδας που κέρδιζε νίκες, πολ ποζίσιονς, και τέσσερα διαδοχικά πρωταθλήματα κατασκευαστών και οδηγών με τον Σεμπάστιαν Φέτελ την περίοδο 2010-’13.

Διαβάστε ακόμη: