Τώρα που ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έχουν ολοκληρώσει τη μετακόμισή τους στο Χόλιγουντ, το ζευγάρι ξεκινά ένα νέο, άγραφο κεφάλαιο στη ζωή του. Οι δυο τους δεν θα εργάζονται πλέον ως μέλη πλήρους απασχόλησης της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και δεν θα έχουν και τα ανάλογα έσοδα. Δεν θα χρειάζεται να ακολουθούν τους διπλωματικούς τύπους, δεν θα υπόκεινται στους κανόνες κυβερνητικής ασφάλειας, ούτε θα πατρονάρονται από το παλάτι.

Μέχρι και πέρυσι, ο πατέρας του Χάρι, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, κάλυπτε την πλειονότητα των δαπανών που σχετίζονταν με τα βασιλικά τους καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων προσωπικού και ταξιδιών, μέσω του Δουκάτου της Κορνουάλης, με το ύψους τους να εκτιμάται από το Forbes σε περίπου 800.000 δολάρια ετησίως.

Το Στέμμα πλήρωσε επίσης περισσότερα από 3 εκατ. δολάρια για την ανακαίνιση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Frogmore Cottage, πριν γίνει η οικογενειακή κατοικία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ζεύγος, πάντως, εξόφλησε οικειοθελώς το ανωτέρω ποσό τον Σεπτέμβριο, επιστρέφοντας το ποσό στο κρατικό επίδομα που παρέχεται στη βασιλική οικογένεια.

Έτσι, πλέον το ζεύγος έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει την προοδευτική, νέα ζωή που θέλει, η οποία όμως συνοδεύεται από την οικονομική αβεβαιότητα -τουλάχιστον στον βαθμό που ισχύει για ένα πρώην μέλος της βασιλικής οικογένειας- και χωρίς έσοδα από το παλάτι. Μία παρόμοια κατάσταση που αντιμετωπίζουν και οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων, οι οποίοι αφήνουν πίσω τους την οικογενειακή κατοικία αναζητώντας την ανεξαρτησία της ενηλικίωσης.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Χάρι και μελλοντικός βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, πρίγκιπας Ουίλιαμ, καλύπτει τα έξοδά του με τη βοήθεια του Δουκάτου της Κορνουάλης, το οποίο κατά την τελευταία διαχειριστική χρήση δαπάνησε περίπου 8 εκατ. δολάρια για τις δημόσιες, φιλανθρωπικές και προσωπικές δραστηριότητες του πρίγκιπα Κάρολου και της άμεσης οικογένειάς του.

πρίγκιπας χαρι και μέγκαν μαρκλ έσοδα

Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε για την απόσυρσή του από τα επίσημα βασιλικά του καθήκοντα στον Βρετανό παρουσιαστή της αμερικανικής εκπομπής “The Late Late Show” Τζέιμς Κόρντεν, την προηγούμενη Πέμπτη -μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ για την αποποίηση των καθηκόντων του-, ωστόσο αρνήθηκε ότι “απομακρύνθηκε” από τη βασιλική οικογένεια.

Η αείμνηστη μητέρα του, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία φημολογείται ότι σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα υπό την καταδίωξη παπαράτσι, κατέστησε αυτήν του την κίνηση εφικτή. Χάνοντας εν μία νυκτί την οικονομική στήριξη του Στέμματος, το βασιλικό ζεύγος βασίζεται οικονομικά σε μεγάλο βαθμό στα 10 εκατ. δολάρια που κληρονόμησε ο Χάρι από την περιουσία της μητέρας του. Σε αντίθεση δε με τα δημοσιεύματα του Τύπου, εκπρόσωπος του Δούκα επιβεβαιώνει ότι δεν επωφελήθηκε καθόλου από την περιουσία των σχεδόν 100 εκατ. δολαρίων (70 εκατ. στερλινών) που άφησε η προγιαγιά του, η Βασιλομήτωρ.

Η Μέγκαν Μαρκλ, από τη μεριά της, συνεισέφερε στον οικογενειακό κορβανά περίπου 2 εκατ. δολάρια από τα φορολογηθέντα έσοδα που αποκόμισε από τη δουλειά της σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, και κυρίως από τη συμμετοχή της στη νομική, δραματική τηλεοπτική σειρά “Suits”.

Το ζεύγος, τον Αύγουστο του 2020, αγόρασε ένα παραθαλάσσιο κτήμα, έναντι 14,7 εκατ. δολαρίων, στην κοινότητα Μοντεσίτο, στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια, όπου διαμένουν πολλοί διάσημοι του Χόλιγουντ, όπως η  Όπρα Γουίνφρεϊ, αλλά και η Έλεν ΝτεΤζένερις με τη σύζυγό της Πόρσια ντε Ρόσι. Κατέβαλαν σε μετρητά το ποσό των 5 εκατ. δολαρίων και έχουν βάλει υποθήκη για το υπόλοιπο του ποσού, ήτοι σχεδόν 10 εκατ. δολάρια.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ αποπλήρωσαν επίσης το ποσό των 3 εκατ. δολαρίων από το επίδομα της βασιλικής οικογένειας που έλαβαν για την ανακοίνωση του Frogmore Cottage, που παραμένει η οικογενειακή τους κατοικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν έχουν απομείνει και το απρόσμενα μικρό “κομπόδεμα” των περίπου 5 εκατ. δολαρίων – τουλάχιστον για την ώρα. Η εκτιμώμενη καθαρή περιουσία τους, συμπεριλαμβανομένης της κατοικίας τους στο Μοντεσίτο, ανέρχεται μετά βίας στα 10 εκατ. δολάρια. Αντίθετα, η περιουσία της Βασίλισσας Ελισάβετ φτάνει τα 500 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση του Forbes το 2019, ενώ η συνδυαστική αξία των συμμετοχών που έχει η βασιλική οικογένεια μέσω του Στέμματος και του Δουκάτου του Λάνκαστερ (ένα καταπίστευμα ακινήτων) υπολογίζεται στα 25 δισ. δολάρια.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Αμερικανίδα σύζυγός του θέλουν να αφιερώσουν τη ζωή τους στο να βοηθούν τους άλλους και να βελτιώσουν τον κόσμο.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, προμόταραν τη συνεργασία τους με το Spotify κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής εκδήλωσης όπου συμμετείχαν επίσης οι Τζάστιν Μπίμπερ, Μπίλι Άιλις, Μπρους Σπρίνγκστιν, Μπαράκ Ομπάμα και Άβα Ντουβερνέι. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ σχεδιάζουν να προχωρήσουν στην παραγωγή podcast και σόους που “θα ενισχύουν τις φωνές που ίσως δεν ακούγονται αρκετά” αποκλειστικά για τους 320 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες της πλατφόρμας παροχής περιεχομένου σε όλο τον κόσμο.

Η τριετής συμφωνία podcasting του Spotify με τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν ενδεχομένως να φτάνει τα 15 έως 18 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με πηγές του κλάδου και σίγουρα θα αυξήσει κατά πολύ τα έσοδα τους. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό εάν η πλατφόρμα έχει αρχίσει ήδη να τους κόβει επιταγές, καθώς το πρώτο podcast της εταιρείας παραγωγής Archewell Audio που ίδρυσαν ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ πιθανότατα θα χρειαστεί τουλάχιστον έναν χρόνο για να ολοκληρωθεί. Όταν όμως θα ξεκινήσουν οι εισπράξεις, στο ταμείο τους θα έχει έσοδα 3,5 εκατ. δολάρια ετησίως, μετά τους φόρους.

Μια ακόμη πιθανή πηγή για τα έσοδα του ζεύγους είναι οι ομιλίες. Ο πρίγκιπας Χάρι ήταν ομιλητής στο ιδιωτικό συνέδριο που πραγματοποίησε η JPMorgan στο Μαϊάμι, τον Φεβρουάριο του 2020, από την οποία φέρεται να είχε έσοδα 1 εκατ. δολάρια. Τον περασμένο Ιούνιο, μάλιστα, απευθύνθηκαν στο πρακτορείο Harry Walker Agency που εδρεύει στη Νέα Υόρκη για να διευρύνουν το ακροατήριό τους. Το ίδιο πρακτορείο εκπροσωπεί το ζεύγος Ομπάμα, τον Μπιλ και τη Χίλαρι Κλίντον, τον ηθοποιό Λιν-Μάνουελ Μιράντα και την πολιτικό και ακτιβίστρια Στέισι Έιμπραμς.

Η μεγαλύτερη ίσως πηγή χρημάτων για το ζεύγος είναι το γαλαντόμο πενταετές συμβόλαιο ύψους 100 εκατ. δολαρίων με το Netflix, το οποίο υπέγραψαν τον Σεπτέμβριο του 2020 για την παραγωγή ταινιών και σειρών ντοκιμαντέρ, ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και παιδικών προγραμμάτων. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο πρίγκιπας Χάρι καιη Μέγκαν έλαβαν προκαταβολή για τη συμφωνία, η οποία πιθανότατα θα συνεισφέρει σημαντικά στην αύξηση της περιουσίας τους με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, η υπηρεσία ροής περιεχομένου σίγουρα αναγνωρίζει τη γοητεία που ασκεί η βρετανική βασιλική οικογένεια στους συνδρομητές της. Το Netflix άλλωστε προχώρησε, το περασμένο φθινόπωρο, στον έκτο και τελευταίο κύκλο της δημοφιλούς ιστορικής δραματικής σειράς “The Crown” (το Στέμμα), η οποία διαπραγματεύεται τη βασιλεία της Ελισάβετ Β.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.