Το παλάτι επιβεβαίωσε ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ εμμένουν στην απόφαση τους να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους αξιώματα.

Στο παλάτι η οργή που ξεχειλίζει είναι κάτι παραπάνω από έκδηλη καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ είναι εκνευρισμένη από τη «φρικτή ασέβεια» του εγγονού της και της συζύγου του.

Οι κακές γλώσσες λένε πως σε έντονο ύφος του είπε: «Εργάζεσαι για τη μοναρχία και όχι η μοναρχία για εσένα».

Μάλιστα τα τελευταία γεγονότα ήρθαν σαν κερασάκι στην τούρτα καθώς ο πρίγκιπας Φίλιππος δίνει τη δική του μάχη στο νοσοκομείο.

Χθες το βράδυ τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι από τον Χάρι και τη Μέγκαν αφαιρούνται όλα τα δημόσια καθήκοντα και δεν θα μπορούν να συνεχίσουν «τις ευθύνες και τα καθήκοντα που συνοδεύουν μια ζωή δημόσιας υπηρεσίας».

 

Statement1

Η αντίδραση του ζευγαριού ήταν άμεση και έντονη απαντώντας στη βασίλισσα πως «η υπηρεσία είναι καθολική».

 

Statement2
 

Αξιωματούχοι από την πλευρά τους αναφέρουν ότι η δήλωση τους ήταν «φρικτά ασεβής» σε μια τέτοια χρονική στιγμή που ο ηλικιωμένος Φίλιππος και αγαπημένος σύζυγος βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Οι αξιωματούχοι του παλατιού προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους τονίζοντας κυρίως πως η βασίλισσα είναι «λυπημένη» από τις εξελίξεις λέγοντας ότι ο Χάρι και η Μέγκαν εξακολουθούν να είναι «πολύ αγαπημένα» μέλη της οικογένειας παρόλο που το χάσμα μεταξύ τους είναι πιο βαθύ από ποτέ.

Μια άλλη πηγή ανέφερε πως η βασίλισσα ήταν ξεκάθαρη από την αρχή και δεν μπορούσε να βρεθεί συμβιβαστική λύση του τύπου «μισός εδώ και μισός εκεί» που απαιτήθηκε από το ζευγάρι.  «Η αρχική τους ιδέα ήταν να έχουν έναν «τρίτο τρόπο» να γίνουν βασιλικοί. Και η βασίλισσα είπε πολύ απλά «όχι, δεν μπορείς».