Οι θαυμαστές φοβόντουσαν ότι η πέμπτη σεζόν θα ήταν και η τελευταία, αλλά ο δημιουργός της σειράς, Peter Morgan, ανακοίνωσε στις 9 Ιουλίου ότι ακόμα ένας κύκλος είναι στα σχέδια του. «Καθώς αρχίσαμε να συζητάμε τις ιστορίες για τον πέμπτο κύκλο, έγινε σύντομα σαφές ότι για να ανταποκριθούμε στον πλούτο και την πολυπλοκότητα της ιστορίας πρέπει να επιστρέψουμε στο αρχικό σχέδιο και να κάνουμε έξι σεζόν», είπε. «Για να είμαστε σαφείς, ο έκτος κύκλος δε θα μας φέρει πιο κοντά στο σήμερα της βασιλικής οικογένειας, θα μας επιτρέψει απλώς να καλύψουμε την ίδια περίοδο με μεγαλύτερη λεπτομέρεια»
Η Imelda Staunton, γνωστή για το ρόλο της Dolores Umbridge στις ταινίες του Χάρι Πότερ, καθώς και του υποψήφιου για Όσκαρ ρόλου της στην ταινία «Το μυστικό της Vera Drake», θα διαδεχτεί την Olivia Colman ως βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘για τις σεζόν πέντε και έξι. «Μου άρεσε πολύ να βλέπω το “The Crown” από την αρχή», δήλωσε η Staunton όταν ανακοινώθηκε η είδηση. «Ως ηθοποιός, ήταν χαρά μου να βλέπω πώς τόσο η Claire Foy όσο και η Olivia Colman έφεραν κάτι ξεχωριστό και μοναδικό στα σενάρια του Peter Morgan. Είναι πραγματικά τιμή μου που συνεργάζομαι με μια εξαιρετική δημιουργική ομάδα». Η Lesley Manville θα ερμηνεύσει το ρόλο της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, ακολουθώντας τις Helena Bonham Carter και Vanessa Kirby ως μικρότερη κόρη του George VI. «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη που παίζω αυτόν το ρόλο», μοιράστηκε η Manville μέσω του Netflix. «Πιάνω το νήμα της ιστορίας της από εκεί που το άφησαν δύο τρομερές ηθοποιοί και πραγματικά δεν θέλω να απογοητεύσω κανέναν. Επιπλέον, το να παίζουμε τα αδέλφια με την αγαπημένο μου φίλη Imelda Staunton είναι η απόλυτη χαρά». Λεπτομέρειες για τους ηθοποιούς που θα παίξουν τον Πρίγκιπα Φίλιππο, την Πριγκίπισσα Άννα και τον Πρίγκιπα Κάρολο δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.
Ενώ τώρα βλέπουμε στις οθόνες μας την 4η σεζόν τα γυρίσματα της 5ης και της 6η δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με το Deadline, η σεζόν έξι θα ξετυλίξει την ιστορία της βρετανικής μοναρχίας μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Μέχρι σήμερα, κάθε σεζόν έχει διαρκέσει περίπου μια δεκαετία. «Ανυπομονώ να δει το κοινό την επερχόμενη τέταρτη σεζόν και είμαστε όλοι περήφανοι που υποστηρίζουμε το όραμα του Peter για ακόμα περισσότερους κύκλους», δήλωσε η Cindy Holland, αντιπρόεδρος πρωτότυπου περιεχομένου του Netflix. Ενώ πολλοί είχαν υποθέσει ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ θα μπορούσαν να εμφανιστούν στη σειρά, η ιστορία αγάπης του Χάρι και του Μέγκαν δεν θα προβληθεί, καθώς η δράση θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 21ου αιώνα.