Αναλυτική ενημέρωση για το φρέσκο χρήμα που έχει ρίξει στην αγορά την περίοδο 2019-2021 (μέχρι σήμερα) η ΔΕΗ έκανε στη Βουλή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ.Γ. Στάσσης.

Τους τελευταίους 21 μήνες λοιπόν η επιχείρηση έχει κάνει πληρωμές που προσεγγίζουν το 1,4 δις ευρώ.

Το καλοκαίρι προς φθινόπωρο του 2019 που ανέλαβε τη ΔΕΗ ο κ.Στάσσης, βρήκε ταμειακό έλλειμμα 1 δις ευρώ και άλλο 1 δις ευρώ οφειλές προς τρίτους!

Με δυο λόγια χάος και εσωτερική διάλυση παρέλαβε από τον …πολυπράγμονα κ.Παναγιωτάκη που σήμερα απτόητος κάνει παρεμβάσεις και υποδείξεις και αναπτύσσει θεωρίες (προφανώς με αντικείμενο «πώς να ρίξετε τη ΔΕΗ σε ξέρα» αφού το γνωρίζει καλά το άθλημα).

«Από τον Αύγουστο του 2019 έως σήμερα πληρώσαμε σημαντικό μέρος από αυτά τα χρέη» είπε ο κ. Στάσσης στην Εθνική Αντιπροσωπεία αναφέροντας αναλυτικά τις πληρωμές που έχει κάνει η ΔΕΗ στο επίμαχο διάστημα προς τράπεζες, προμηθευτές και ΕΛΑΠΕ.

«Την τελευταία διετία δόθηκαν 435 εκατ. ευρώ για μείωση των οφειλών της ΔΕΗ προς την αγορά, 636 εκατ. ευρώ για μείωση του δανεισμού της επιχείρησης ενώ ακόμη 270 εκατ. ευρώ δόθηκαν για να μειωθούν οι οφειλές της ΔΕΗ προς τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ (ΕΛΑΠΕ)» είπε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «υπερβολικά υψηλής κερδοφορίας», ο κ. Στάσσης τόνισε ότι η ΔΕΗ πρέπει να έχει τουλάχιστον 1 δις λειτουργική κερδοφορία, που θα της επιτρέψει να έχει τις αναγκαίες χρηματοροές για να υλοποιήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα με έμφαση στις ΑΠΕ.

«Για να μειώσει η χώρα την εξάρτησή της από εισαγωγές καυσίμων και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, υπάρχει μόνο ένας τρόπος, οι επενδύσεις στις ΑΠΕ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στάσσης.

Την πορεία της ΔΕΗ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο εξήραν και δύο βουλευτές του ΚΙΝΑΛ στα «πηγαδάκια» ενώ έκαναν και καυστικά σχόλια για τους συναδέλφους τους στο ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι το μοναδικό που είχαν να προσάψουν στη διοίκηση Στάσση ήταν πως είχε υπερβολικά κέρδη!

Ένας βουλευτής μάλιστα, του ΚΙΝΑΛ πάντοτε, έκανε και το φαρμακερό σχόλιο: «ουσιαστικά οι ΣΥΡΙΖαίοι τον αβαντάρισαν άθελά τους τον Στάσση προφανώς από υποσυνείδητη ευγνωμοσύνη επειδή δεν θέλησε να ανοίξει και να ψάξει τα …περίεργα κιτάπια του Παναγιωτάκη από τα οποία θα ξεπρόβαλλαν πρώην κομμουνιστές και σημερινοί λόρδοι με πούρα και Bentley, υψηλά ιστάμενοι ξάδερφοι, γνωστοί –πασίγνωστοι επιχειρηματίες που θυμίζουν Βόρειο Αιγαίο και παράξενα πάρε-δώσε με πρόσωπα από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων!».

Τα είπε και μαζεμένα ο αθεόφοβος ο βουλευτής και ύστερα εμείς αποκρυπτογραφούσαμε μία-μία τις …φωτογραφικές αναφορές. Δεν ήταν δύσκολο άλλωστε.

Η ΔΕΗ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δικαιοσύνη!