Οι βάσεις τηλεόρασης είναι ένα απαραίτητο κομμάτι της διακόσμησης του σπιτιού από άποψη σχεδιασμού και λειτουργικότητας. Μια βάση τηλεόρασης θα βοηθήσει στην ανύψωση της τηλεόρασης σε καλύτερες γωνίες θέασης και θα παρέχει επίσης επιπλέον χώρο αποθήκευσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συγκράτηση διακοσμητικών αντικειμένων ή αξεσουάρ τηλεόρασης.

Η αγορά της τέλειας μονάδας τηλεόρασης δεν είναι άθλος

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη και ένα σωρό πλαίσια ελέγχου που πρέπει να επισημανθούν για να μπορέσει κανείς να βρει την ιδανική βάση τηλεόρασης για το χώρο του.

Μέγεθος

Το μέγεθος είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας που πρέπει να ελεγχθεί πριν αποκτήσετε βάση τηλεόρασης. Πρέπει να λάβετε υπόψη δύο παράγοντες πριν επιλέξετε το σωστό μέγεθος βάσης τηλεόρασης,

  • Πλάτος της τηλεόρασης

Το μέγεθος της τηλεόρασής σας θα υπαγορεύσει σε μεγάλο βαθμό ποια βάση τηλεόρασης πρέπει να αγοράσετε. Συνήθως, μετράμε τη διαγώνιο της οθόνης της τηλεόρασης για να πάρουμε το μέγεθος της οθόνης.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για τη μέτρηση του μεγέθους της τηλεόρασης για την αγορά μιας βάσης τηλεόρασης, είναι καλύτερο να λάβετε υπόψη ολόκληρο το πλάτος της τηλεόρασης.

Αφού μετρήσετε ολόκληρο το πλάτος της τηλεόρασης, βεβαιωθείτε ότι η βάση της τηλεόρασης είναι τουλάχιστον 1,5 έως 2 ίντσες ευρύτερη και στις δύο πλευρές. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι δεν θα χτυπήσετε την τηλεόραση ενώ περπατάτε και δεν θα προκαλέσετε ατυχήματα ή ατυχίες.

  • Μέγεθος σαλονιού

Το μέγεθος του σαλονιού παίζει καθοριστικό ρόλο από πολλές απόψεις. Εάν έχετε επιλέξει την τέλεια τηλεόραση για το δωμάτιό σας λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθός της, θα είναι ευκολότερο να επιλέξετε την καλύτερη βάση τηλεόρασης για αυτήν.

Ωστόσο, εάν η επιλογή της τηλεόρασης είναι λάθος για το εν λόγω δωμάτιο, ας πούμε ότι έχετε μια τηλεόραση που είναι πολύ μεγάλη για το ίδιο το δωμάτιο, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με την απόκτηση της τέλειας βάσης τηλεόρασης για την τηλεόραση επειδή θα καταναλώσει επίσης πολύ χώρο.

Αν ψάχνετε για μια νέα τηλεόραση για το δωμάτιό σας, μπορείτε να εξετάσετε αυτόν τον οδηγό αγοράς για το πώς να επιλέξετε την τέλεια χωρίς να ξοδέψετε τα χρήματα.

Όσον αφορά το μέγεθος του δωματίου, δεδομένου ότι έχετε το ιδανικό μέγεθος τηλεόρασης που ταιριάζει στο δωμάτιό σας, μπορείτε να επιλέξετε υψηλές βάσεις τηλεόρασης για μεγαλύτερα δωμάτια. Αντίθετα, τα μινιμαλιστικά κομμάτια ταιριάζουν πολύ με μικρότερα δωμάτια.

  • Το ύψος του καθίσματος σας

Το ύψος του καθιστικού σας θα καθορίσει πόσο ύψος πρέπει να είναι η βάση της τηλεόρασης. Γενικά, η προβολή 40º με ύψος 95 έως 100 cm είναι το σημείο αναφοράς για τη διατήρηση μιας καλής στάσης ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση, επομένως η βάση της τηλεόρασης πρέπει να είναι αρκετά ψηλή ώστε να ικανοποιεί αυτές τις παραμέτρους.

Επιπλέον, εάν συνήθως κάθεστε σε καρέκλες ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση, σκεφτείτε να πάρετε μια ψηλότερη βάση τηλεόρασης. Από την άλλη πλευρά, μια κοντή βάση τηλεόρασης θα ήταν η ιδανική επιλογή αν προτιμάτε έναν χαμηλό καναπέ.

Τύπος βάσης τηλεόρασης

Μόλις λάβετε τις απαιτούμενες ακριβείς μετρήσεις, έρχεται το ερώτημα ποιος τύπος βάσης θα ήταν καλύτερος. Ο σχεδιασμός, η αισθητική και το μέγεθος του δωματίου παίζουν ζωτικό ρόλο στην αντιμετώπιση αυτού του παράγοντα.

Εδώ είναι μερικά βασικά που πρέπει να γνωρίζετε,

Οι γωνιακές βάσεις τηλεόρασης διαθέτουν συμπαγή σχεδιασμό και μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χώρο. Θα πρέπει να είναι η καλύτερη επιλογή εάν σκέφτεστε μια βάση τηλεόρασης για ένα μικρό δωμάτιο.

Μια κονσόλα πολυμέσων είναι ειδικά σχεδιασμένη για τους λάτρεις του gaming. Μπορεί να χωρέσει ενσύρματες συσκευές όπως κονσόλες παιχνιδιών, Play Stations, ηχεία και πολλά άλλα. οι εγκοπές στο πίσω μέρος που διατίθενται στις κονσόλες πολυμέσων σας βοηθούν να διαχειριστείτε τα καλώδια και συμβάλλουν σημαντικά στη διατήρηση της ακαταστασίας της περιοχής της τηλεόρασης.

Ένα κέντρο ψυχαγωγίας, γνωστό και ως κέντρο πολυμέσων, μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από μια τηλεόραση – αλλά βιβλία, ηχεία, διακοσμητικά κομμάτια και πολλά άλλα.

Οι επιτοίχιες βάσεις τηλεόρασης, είναι μια φανταστική επιλογή για μεσαίου μεγέθους ή μεγάλα δωμάτια, καθώς μπορούν να τονίσουν πολύ καλά τον χώρο της τηλεόρασης. Επιπλέον, καθώς είναι η καλύτερη επιλογή για επιτοίχιες τηλεοράσεις, σας προσφέρουν ένα τεράστιο κομμάτι χώρου για να διακοσμήσετε και τον χώρο της τηλεόρασής σας.

Σχεδιασμός

Οι βάσεις τηλεόρασης είναι συνήθως το επίκεντρο του σαλονιού, καθώς είναι τα πιο ψηλά γυαλιστερά αντικείμενα και συνήθως τραβούν την προσοχή των καλεσμένων σας. Ως εκ τούτου, πρέπει να διασφαλίσετε ότι δεν υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ της βάσης τηλεόρασης που επιλέγετε και του στυλ διακόσμησης του σπιτιού σας.

Διαβάστε ακόμη: