Ένα αυτοκίνητο Tesla προσγειώθηκε σε μια πισίνα στην πίσω αυλή σπιτιού μετά από λάθος του οδηγού.

Ο οδηγός του πάτησε κατά λάθος το γκάζι αντί για τα φρένα και προσέκρουσε σε έναν τοίχο στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με το Insider.

Οι επιβαίνοντες διασώθηκαν λίγες στιγμές πριν το αυτοκίνητο βυθιστεί και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Τα αυτοκίνητα Tesla φημίζονται για τα υψηλά πρότυπα ασφαλείας και μάλιστα πρόσφατα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διάσωση της ζωής τεσσάρων επιβατών που ταξίδευαν σε ένα όχημα που έπεσε από γκρεμό 250 ποδιών στην Καλιφόρνια.

Μόλις μια εβδομάδα αργότερα, ένα άλλο αυτοκίνητο Tesla ενεπλάκη σε άλλο ατύχημα στην ίδια πολιτεία των ΗΠΑ, αν και και τα δύο περιστατικά φαίνεται να προέρχονται από ανθρώπινο λάθος.

Σύμφωνα με το Insider, τρεις επιβάτες ταξίδευαν στο αυτοκίνητο όταν η γυναίκα οδηγός πάτησε κατά λάθος το γκάζι αντί για το φρένο. Αυτό έστειλε το αυτοκίνητο μέσα από τον τοίχο ενός σπιτιού στη λεωφόρο West California Boulevard. Ένας κάτοικος ήταν μέσα στο σπίτι αλλά δεν αντιλήφθηκε τι γινόταν έξω.

Η διάσωση έγινε λίγες στιγμές πριν το όχημα βυθιστεί στον πάτο της πισίνας.

Προσωπικό της αστυνομίας και της πυροσβεστικής απάντησε μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο, αλλά η διάσωση είχε ολοκληρωθεί και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στους επιβάτες του αυτοκινήτου. Το Tesla αργότερα ρυμουλκήθηκε έξω από την πισίνα.

Σημειώνεται ότι οι σχεδιαστές της Tesla, καθώς και οι ιδιοκτήτες, ήταν πάντα περήφανοι για την ικανότητα του ηλεκτρικού οχήματος να “υδροβατεί”.

Μπορεί κανείς να βρει πολλά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου το αυτοκίνητο έχει περάσει μέσα από πλημμυρισμένους δρόμους χωρίς να διαρρεύσει μια σταγόνα νερού στο εσωτερικό, με αποτέλεσμα ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk να το ονομάσει “Boat Mode”.

Διαβάστε ακόμη: