Η Tesla Inc. έχει υποβάλει αίτηση για επέκταση σχεδόν $1 δισ. για ένα μεγάλο εργοστάσιο στο Ώστιν του Τέξας.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Τμήμα Αδειών και Εγγραφών του Τέξας, η Tesla σχεδιάζει μια επένδυση περίπου $717 εκατ. για να προσθέσει περίπου 1,4 εκατ. τραγωνικά πόδια χώρου στο εργοστάσιο αυτοκινήτων, φθάνοντας συνολικά περίπου τα 5,6 εκατ. τετραγωνικά πόδια.

Η προσθήκη περιλαμβάνει τέσσερις νέες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός εργαστηρίου για δοκιμές κυψελών μπαταρίας και χώρο κατασκευής. Τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι η κατασκευή θα μπορούσε να ξεκινήσει αργότερα αυτόν τον μήνα και να ολοκληρωθεί έως τον Φεβρουάριο του 2024. Την είδηση έδωσε για πρώτη φορά στην δημοσιότητα η Austin Business Journal.

Η Tesla λειτούργησε την μονάδα του Ώστιν τον περασμένο Απρίλιο. Λίγο περισσότερο από ένα μήνα αργότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Έλον Μασκ είπε ότι τα νέα mega-εργοστάσια σε Όστιν και Βερολίνο ήταν «κολοσσιαίοι κλίβανοι χρήματος» που έχασαν δισεκατομμύρια δολάρια καθώς τα εμπόδια της εφοδιαστικής αλυσίδας επιβράδυναν την παραγωγή. Η κατασκευή αυτοκινήτων είναι μια μεγάλη επιχείρηση που “διψάει” για μετρητά και οι επενδυτές ανησυχούσαν τα τελευταία χρόνια ότι η πολεμική φαρέτρα της εταιρείας δεν θα ήταν αρκετή. Ωστόσο, τέτοιες ανησυχίες είχαν αμβλυνθεί, καθώς η εταιρεία κατέβαλε χρέος, συγκέντρωσε χρήματα και ανέφερε μια σειρά τριμηνιαίων κερδών που τη βοήθησαν να μετατραπεί στην πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. Πάντως οι μετοχές της Tesla έχουν βυθιστεί κατά 67% τους τελευταίους 12 μήνες, σε σύγκριση με την πτώση μόλις 17% του S&P 500 το εν λόγω διάστημα.

Διαβάστε ακόμη: