search

MAIN STREET

“Πράσινο ποδαρικό” στη Wall Street την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης του 2023

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές την Τρίτη καθώς η Wall Street προσπάθησε να ξεκινήσει τη νέα χρονιά με έντονο ρυθμό.

Wall Street

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές την Τρίτη καθώς η Wall Street προσπάθησε να ξεκινήσει τη νέα χρονιά με έντονο ρυθμό.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average αναρριχήθηκε 75 μονάδες ή 0,23%. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,45% και ο Nasdaq Composite κέρδισε 0,88%.

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν 5% μετά τις απογοητευτικές παραδόσεις του τέταρτου τριμήνου.

Οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις ότι η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει να ανακάμπτει το 2023 και να ανεβάζει τις μετοχές καθώς τα ζητήματα που επιβάρυναν τις αγορές το 2022 υποχωρούν.

Ενώ υπάρχουν φόβοι ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve για να δαμάσουν τον υψηλό πληθωρισμό θα μπορούσαν να ωθήσουν την οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση, θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε παύση των αυξήσεων των επιτοκίων ή σε περιστροφή των επιτοκίων λίγο πριν το τέλος του έτους, κάτι που θα μπορούσε να δώσει ώθηση στις μετοχές.

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε «το ποτήρι μισογεμάτο» ως το τέλος μιας περιόδου του «φθηνού χρήματος» και υπερδιέγερσης της οικονομίας υποδηλώνει ότι θα μπορούσαν να έρθουν καλύτερες εποχές τόσο για τις αγορές μετοχών όσο και για τις αγορές ομολόγων καθώς προχωρά η Πρωτοχρονιά», έγραψε ο επικεφαλής στρατηγικών επενδύσεων στην Oppenheimer.

Η ιστορία έχει δείξει ότι η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ τείνει να ανακάμπτει μετά από πτωτικές περιόδους.

Στην πραγματικότητα, ο S&P 500 έχει, κατά μέσο όρο, σημειώσει ανάκαμψη της τάξεως του 15% το έτος που ακολούθησε ένα έτος με πτώση μεγαλύτερη του 1%.

Οι κύριοι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν το 2022 με τις χειρότερες ετήσιες απώλειές τους από το 2008

Οι κύριοι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν το 2022 με τις χειρότερες ετήσιες απώλειές τους από το 2008, σπάζοντας ένα σερί τριών ετών.

Ο Dow έκλεισε το έτος με πτώση περίπου 8,8% και 10,3% από το υψηλό του 52 εβδομάδων. Ο S&P 500 έχασε 19,4% για το έτος και βρίσκεται πάνω από 20% κάτω από το υψηλό ρεκόρ του. Ο βαρύς για την τεχνολογία Nasdaq υποχώρησε 33,1% πέρυσι.

Οι επενδυτές κινούνται σε αναμονή μιας σειράς ανακοινώσεων στην πρώτη εβδομάδα διαπραγμάτευσης για το έτος που θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της οικονομίας. Πρώτα είναι ο S&P Global PMI παραγωγής και οι δαπάνες κατασκευής, που αναμένονται αργότερα στην ημέρα.

Η Τετάρτη είναι μια μεγάλη μέρα με το report για τις θέσεις εργασίας και τον κύκλο εργασιών, πιο γνωστή ως JOLTS, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρωί και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης πολιτικής της Fed πρόκειται να δημοσιευτούν το απόγευμα.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ