search

ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ κατέρρευσε το μεγαλύτερο κυλινδρικό ενυδρείο του κόσμου στο ξενοδοχείο Radisson Blu του Βερολίνου

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από πτώση γυαλιού μετά την έκρηξη.

radisonblueberlin

Ένα τεράστιο ενυδρείο που περιέχει ένα εκατομμύριο λίτρα νερού στο λόμπι του Radisson Blu στο Βερολίνο έσκασε, πλημμυρίζοντας το ξενοδοχείο και τους κοντινούς δρόμους.

Το “AquaDom“, που φιλοξενούσε 1.500 τροπικά ψάρια, είχε ύψος 15,85 μέτρα (52 πόδια) και περιγράφεται ως το μεγαλύτερο κυλινδρικό ενυδρείο στον κόσμο.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από πτώση γυαλιού μετά την έκρηξη.

Η αστυνομία είπε ότι υπήρξαν «απίστευτες» ζημιές. Οι επισκέπτες απομακρύνθηκαν από το ξενοδοχείο μετά το συμβάν στις 05:50 (04:50 GMT).

Ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Βερολίνου δήλωσε στο BBC ότι η συντριπτική πλειονότητα των ψαριών είχε πεθάνει και ο κρύος καιρός είχε δυσκολέψει τις προσπάθειες διάσωσης.

Η δεξαμενή περιείχε περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη.

Έξω από το Radisson Blu, ένας σωρός από συντρίμμια βρισκόταν μπροστά από τις μπροστινές πόρτες, οι οποίες τώρα κρέμονται στο δρόμο – στριμμένα υπό γωνία από τη δύναμη της δεξαμενής που εκρήγνυται.

Η δήμαρχος του Βερολίνου Franziska Giffey πήγε στο ξενοδοχείο για να δει τις ζημιές και περιέγραψε την έκρηξη της δεξαμενής σαν τσουνάμι.

Το ενυδρείο εκσυγχρονίστηκε πριν από δύο χρόνια και υπάρχει ένας ανελκυστήρας με καθαρά τοιχώματα χτισμένος εσωτερικά για χρήση από τους επισκέπτες. Ορισμένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου διαφημίζεται ότι είχαν θέα σε αυτό.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Βερολίνου είπε ότι περισσότεροι από 100 πυροσβέστες στάλθηκαν στο σημείο και δεν είναι σαφές τι προκάλεσε το σπάσιμο.

Η υπηρεσία χρησιμοποίησε σκύλους διάσωσης για να ελέγξει την περιοχή μέσα στο ξενοδοχείο για τυχόν τραυματίες, χωρίς να βρεθεί κανείς.

Διαβάστε ακόμη: