Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν και οι αλλαγές στην ενημερωτική ζώνη είναι πολυάριθμες όπως και όλα εκείνα που περιμένουμε να δούμε.

Λίγο πριν κλείσει η τηλεοπτική σεζόν σημειώθηκε μια έντονη μεταγραφική κινητικότητα, αφού πολλοί παρουσιαστές της ενημέρωσης αποφάσισαν να αλλάξουν στέγη. Ας δούμε, λοιπόν, πώς διαμορφώνονται τα σχήματα των ενημερωτικών εκπομπών των καναλιών για την τηλεοπτική σεζόν 2022-2023.

ΑΝΤ1

Η ενημέρωση στον ΑΝΤΙ, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα ξεκινάει από τις 05.00 με τον Γιώργο Γρηγοριάδη, ο οποίος για μια ώρα θα ενημερώνει τους τηλεθεατές για όλα όσα συμβαίνουν. Πιστός στο ραντεβού του με τους τηλεθεατές του ΑΝΤ1, ο Γιώργος Παπαδάκης θα επιστρέφει στη θέση του για να παρουσιάσει, ακόμη μία χρονιά, τη μακροβιότερη εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση, «Καλημέρα Ελλάδα». Καθημερινά στις 06.00, ο παρουσιαστής, έχοντας στο πλευρό του τη Μαρία Αναστασοπούλου και μια έμπειρη δημοσιογραφική ομάδα, θα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη με εγκυρότητα, χιούμορ και με αίσθημα ευθύνης παρουσιάζοντας τα σημαντικότερα θέματα της ημέρας. Την πρωινή ενημερωτική ζώνη του Σαββατοκύριακου αναλαμβάνει η Φαίη Μαυραγάννη, η οποία επέστρεψε ύστερα από 11 χρόνια στην οικογένεια του ΑΝΤ1.

MEGA

Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη επιστρέφουν στο πλατό της εκπομπής «Κοινωνία ώρα MEGA» από τη Δευτέρα 22 Αυγούστου. Καθημερινό, από τις 05.00, οι δύο παρουσιαστές μεταφέρουν με αμεσότητα και χιούμορ την πρώτη ολοκληρωμένη εικόνα της επικαιρότητας της ημέρας και των θεμάτων που απασχολούν το τηλεοπτικό κοινό. Ακόμη, δίνουν βήμα στους πολίτες και φιλοξενούν εκπροσώπους από όλους τους χώρους της πολιτικής σκηνής – και όχι μόνο. Την ίδια εβδομάδα και συγκεκριμένα το Σάββατο 27 Αυγούστου, στις 05.00, κάνει πρεμιέρα και η ενημερωτική εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα, που θα δίνουν έμφαση σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα, την οικονομία, την υγεία, την πολιτική κ.ά.

ΣΚΑΪ

Ο Γιώργος Αυτιάς, το Σάββατο 20 Αυγούστου, στις 05.30, θα πει την πρώτη «Καλημέρα» στο τηλεοπτικό κοινό για τη νέα σεζόν. Η οικονομία, η κοινωνία και οι πρωταγωνιστές της βρίσκονται στο προσκήνιο της εκπομπής, η οποία ακολουθεί τον σφυγμό της επικαιρότητας στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Το Σάββατο, 27 Αυγούστου στις 10.00, κάνει πρεμιέρα και η εκπομπή «Δεκατιανοί» με παρουσιαστές τον Γιάννη Πιτταρά και τον Γιώργο Γρηγοριάδη. Κάθε Σάββατο και Κυριακή, οι δυο δημοσιογράφοι θα παρουσιάζουν ένα νέο ενημερωτικό μαγκαζίνο, φέροντας στις οθόνες μας όλα όσα επιβάλλεται να γνωρίζουμε για την επικαιρότητα. Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, στις 06.00, κάνει πρεμιέρα και η εκπομπή «Σήμερα». Από το ανανεωμένο τους πλατό, ο Δημήτρης Οικονόμου, ο Άκης Παυλόπουλος και η Ντάρα Κουτροκόη θα ενημερώνουν καθημερινά το τηλεοπτικό κοινό για την επικαιρότητα, έχοντας ζωντανές συνδέσεις και ανταποκρίσεις απ’ όλα τα σημεία των εξελίξεων, συνεντεύξεις με πρόσωπα και καίριες αναλύσεις που θα ρίχνουν φως σε όλα τα σημαντικά γεγονότα. Την ίδια μέρα, στις 12.00, κάνουν πρεμιέρα και οι «Αταίριαστοι» με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα. Από το νέο τους τηλεοπτικό σκηνικό, οι δημοσιογράφοι θα βάζουν όλα τα θέματα της επικαιρότητας στο τραπέζι.

OPEN

Η ενημέρωση στο OPEN ξεκινάει από νωρίς το πρωί. Τη νέα ενημερωτική εκπομπή του Σαββατοκύριακου «Τώρα μαζί» αναλαμβάνουν από τις 27 Αυγούστου η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Σιαδήμας, οι οποίοι από τις 05.00 το πρωί θα παρουσιάζουν στους τηλεθεατές για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας. Καθημερινά, στις 05.00, από τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, ο Μάνος Νιφλής και η Χρύσα Φώσκολου θα λένε την πρώτη καλημέρα στους τηλεθεατές μέσα από τπ νέα εκπομπή «Ανοιχτή επικοινωνία» και θα τους ενημερώνουν για τις κυριότερες ειδήσεις.

Τη σκυτάλη στη συνέχεια θα παίρνουν ο Δημήτρης Καμπουράκης και ο Παναγιώτης Στάθης, οι οποίοι αναλαμβάνουν την παρουσίαση της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος». Οι έμπειροι δημοσιογράφοι, από τη Δευτέρα 29 Αυγούστου και καθημερινά, στις 07.00, θα βρίσκονται στην καρδιά της ενημέρωσης μεταφέροντας στο τηλεοπτικό κοινό όλα τα σημαντικά ζητήματα της ημέρας.

ALPHA

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα και η εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση». Ο Νίκος Μάνεσης, ακόμη μία χρονιά, θα παρουσιάζει κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 09.50, τη θεματολογία που αφορά τον’Ελληνα πολίτη, πάντα με ενσυναίσθηση και αντικειμενικότητα, με στόχο την ενημέρωσή του, έχοντας παράλληλα ζωντανές συνδέσεις και ρεπορτάζ για όλα τα σημαντικά ζητήματα. Ο δημοσιογράφος θα βρίσκεται στο πλευρό των τηλεθεατών, δίπλα στις ανάγκες τους, σε όλα όσα τους απασχολούν και τους προβληματίζουν.

ΕΡΤ1

Με πιθανή ημερομηνία πρεμιέρας τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, ο Κώστας Παπαχλιμίντζος και η Χριστίνα Βίδου, καθημερινά, στις 06.00, μέσα από την εκπομπή «Συνδέσεις» θα μεταφέρουν στους τηλεθεατές όλα τα γεγονότα και τις ειδήσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Παράλληλα, θα υποδέχονται στο πλατό προσκεκλημένους που έχουν μια ιστορία να πουν. Το Σαββατοκύριακο, τη σκυτάλη θα παίρνει η εκπομπή «Από τις έξι» με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και τη Νίνα Κασιμάτη, στο πλατό της οποίας θα φιλοξενούνται πρόσωπα της επικαιρότητας. Κοντά στον πολίτη, με καθημερινή επικοινωνία με το τηλεοπτικό κοινό, αξιοποιώντας το δίκτυο ανταποκριτών της δημόσιας τηλεόρασης, η εκπομπή θα ενημερώνει τους τηλεθεατές για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο.