Ένα κοριτσάκι, μόλις 10 μηνών, έχασε την ζωή του την Τετάρτη στη Λισαβόνα, καθώς ο πατέρας του ξέχασε να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό  και στη συνέχεια το άφησε κλειδώμενο μέσα στο αυτοκίνητό του, στο πάρκινγκ σε πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας για αρκετές ώρες σε θερμοκρασία 26 βαθμών.

Ο πατέρας του 10 μηνών παιδιού, που έργαζεται στο πανεπιστήμιο NOVA της Λισαβόνας ως λέκτορας και μάλιστα είναι επικεφαλής τμήματος, δήλωσε ότι ξέχασε να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό πριν πάει στη δουλειά του και το άφησε μέσα στο όχημα του.

Ο πατέρας κάλεσε το 999 (τοπικό 166) αφού συνειδητοποίησε το τραγικό του λάθος και ανακάλυψε τη μικρή αναίσθητη μέσα στο αυτοκίνητο. Οι προσπάθειες να την επαναφέρουν στην ζωή απέβησαν, όμως, άκαρπες και διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός της.

Ο πατέρας φέρεται να είχε σταθμεύσει το οικογενειακό αυτοκίνητο SEAT Ateca δίπλα στον βρεφονηπιακό σταθμό της πανεπιστημιούπολης γύρω στις 8 το πρωί της Τρίτης για να πάει στη δουλειά του στο γραφείο του στη Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας Nova, μια σχολή του Πανεπιστημίου NOVA της Λισαβόνας που βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη Caparica στην Almada, μισή ώρα οδήγησης νότια της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το κοριτσάκι, το οποίο σύμφωνα με τον πορτογαλικό Τύπο ονομάζεται Madalena, κοιμόταν στο καρεκλάκι του στα πίσω καθίσματα, όταν το άφησε και ο πατέρας της, ο οποίος φαίνεται ότι «απλώς» ξέχασε πως το μωρό ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο. Μετά από σχεδόν 8 ώρες αντιλήφθηκε το λάθος του, στις 3.30 μ.μ., όταν του τηλεφώνησε η σύζυγός του που έντρομη αναζητούσε το παιδί της, καθώς είχε πάει στον παιδικό σταθμό για να το παραλάβει και δεν το βρήκε. Ήταν όμως πολύ αργά!

Η τραγική μητέρα έφθασε στο σημείο πριν το ασθενοφόρο. Τα αποτελέσματα της αυτοψίας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί και δεν αναμένεται να δημοσιοποιηθούν. Η αστυνομική δύναμη Policia Judiciaria στην πόλη Setubal κοντά στην Almada διεξάγει έρευνα. Οι εισαγγελείς επιβεβαίωσαν χθες ότι έχει ξεκινήσει και έρευνα για ποινικές ευθύνες.

Διαβάστε ακόμη: