MAIN STREET

Πολύφερνη νύφη η Voyager Digital μετά την κατάρρευση του FTX

Στην αρένα με στόχο την εξαγορά του πολυπόθητου πιστωτή ψηφιακών νομισμάτων Voyager Digital, έχουν μπει τόσο η Binance όσο και άλλες εταιρείες κρυπτογράφησης.

Στην αρένα με στόχο την εξαγορά του πολυπόθητου πιστωτή ψηφιακών νομισμάτων Voyager Digital, έχουν μπει τόσο η Binance όσο και άλλες εταιρείες κρυπτογράφησης.

Η κινητικότητα στην αγορά έχει προκύψει λίγο μετά την αίτηση της FTX για υπαγωγή στο chapter 11 και την κήρυξη της πτώχευσης.

Σημειώνεται ότι η Voyager κατέθεσε αίτηση για προστασία από πτώχευση στο κεφάλαιο 11 (chapter 11), που επιδιώκει να αναδιαρθρώσει προβληματικές εταιρείες ως βιώσιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες, τον περασμένο Ιούλιο μετά την αθέτηση πληρωμών του crypto hedge fund (κεφαλαίου αντιστάθμισης κινδύνου) Three Arrows Capital για ένα δάνειο από την εταιρεία αξίας $670 εκατομμυρίων.

Η Voyager επρόκειτο να εξαγοραστεί από την αμερικανική μονάδα της FTX, FTX U.S., έναντι $1,4 δισεκατομμυρίων, αφού η εταιρεία του Sam Bankman-Fried κέρδισε σε μια δημοπρασία πτώχευσης στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια, επανήλθε στο πρώτο στάδιο, αφού η ίδια η FTX κήρυξε πτώχευση.

Οι πελάτες της Voyager δεν μπόρεσαν να αποδεσμεύσουν τα κεφάλαιά τους από τότε που μπλόκαρε τις αναλήψεις εν μέσω κρίσης ρευστότητας σε όλο τον κλάδο.

Αυτή την εβδομάδα, η Binance επιβεβαίωσε -σύμφωνα με το CNBC- αναφορές ότι η θυγατρική της στις ΗΠΑ Binance.US σχεδιάζει να κάνει μια προσφορά για να σώσει τη Voyager από την κατάρρευση.

Η Binance.US είχε προηγουμένως προσφερθεί να αγοράσει τη Voyager ως μέρος της δημοπρασίας αφερεγγυότητας.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, δήλωσε ότι η Binance.US «θα κάνει άλλη μια προσφορά για τη Voyager τώρα, δεδομένου ότι η FTX δεν είναι πλέον σε θέση να τηρήσει αυτή τη δέσμευση». Ο Zhao έχει επίσης δημιουργήσει ένα ταμείο $1 δισεκατομμυρίου με στόχο την υποστήριξη προβληματικών εταιρειών του κλάδου.

Η CrossTower, μια πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτογράφησης και NFT, ήταν μεταξύ των μερών που αρχικά διαγωνίστηκαν για την αγορά της Voyager στη δημοπρασία του αφερεγγυότητας. Η εταιρεία λέει ότι σχεδιάζει να κάνει μια ανανεωμένη προσφορά για την εταιρεία — αν και οι λεπτομέρειες είναι ελάχιστες προς το παρόν.  Η CrossTower επίσης σχεδιάζει το δικό της ξεχωριστό ταμείο ανάκαμψης.

Διαβάστε ακόμη: