Οι υγειονομικές αρχές στη Γάζα δήλωσαν ότι περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου μεταξύ της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς και του Ισραήλ.

Περισσότεροι από 15.000 έχουν τραυματιστεί, ανέφεραν οι αρχές.

Έχουν περάσει πάνω από δύο εβδομάδες από τότε που η παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεσή της στο Ισραήλ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 1.400 ανθρώπους και κρατώντας πάνω από 200 ομήρους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το CNBC δεν στάθηκε δυνατό να επαληθευτούν ανεξάρτητα αυτοί οι αριθμοί.

Η πλήρης παράδοση της Χαμάς και η επιστροφή των Ισραηλινών ομήρων θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων  Jonathan Conricus στο ABC Radio Melbourne.

«Ο στόχος εδώ είναι να αποσυναρμολογηθεί πλήρως η Χαμάς από τις στρατιωτικές της δυνατότητες. Εάν αυτό μπορεί να γίνει από αέρος και με μέτρα αντιστάθμισης, με πολύ περιορισμένη έκθεση στα στρατεύματά μας και λιγότερες ζημιές στο έδαφος, αυτό θα ήταν υπέροχο», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Josep Borrell ζήτησε τη Δευτέρα να σταματήσει η συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς, ώστε να επιτραπεί η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Γάζα ισχυρίζεται ότι περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν

Οι υγειονομικές αρχές στη Γάζα που διευθύνονται από τη Χαμάς ανέφεραν ότι περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου μεταξύ της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς και του Ισραήλ.

Τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Δρ. Ashraf Al-Qudra, περιλαμβάνουν 2.055 παιδιά.

Περίπου 15.273 άνθρωποι παραμένουν τραυματίες.

Ο περίβολος βρίσκεται υπό διαρκή βομβαρδισμό από τις ισραηλινές δυνάμεις, οι οποίες καταδιώκουν τις δυνάμεις της Χαμάς, μετά τις πολύπλευρες τρομοκρατικές επιθέσεις της παλαιστινιακής μαχητικής ομάδας στις αρχές Οκτωβρίου.

Το Ισραήλέχει αποκλείσει τηΛωρίδα της Γάζας, στερώντας της τους πόρους νερού, καυσίμων, τροφίμων και ηλεκτρισμού, και αυτές οι ελλείψεις —σε συνδυασμό με την απουσία ιατρικού εξοπλισμού— φέρνουν το σύστημα υγείας της Γάζας κοντά στην κατάρρευση, η ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας είπαν προηγουμένως.

Τουλάχιστον 1.400 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της σύγκρουσης, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Παρασκευής.

Περίπου 222 όμηροι εξακολουθούν να έχουν απαχθεί από τη Χαμάς στη Γάζα, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Διαβάστε ακόμη: