Οι εξελίξεις στο Μεσανατολικό είναι ραγδαίες, καθώς όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) τα τελευταία λεπτά, θα αναβληθεί –προσωρινά– η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.

Σε μήνυμα – ανακοίνωσή του διευκρινίζει τους λόγους, για τους οποίους θα αναβληθεί η επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα, την ώρα που καταγράφονται οι πρώτες μάχες μεταξύ των δυνάμεων. Ειδικότερα, γίνεται λόγος πως θα υπάρξει στάση αναμονής, μέχρι να φτάσουν οι ενισχύσεις από τις ΗΠΑ.

«Το Ισραήλ αναβάλλει τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα αναμένοντας στρατιωτικές ενισχύεσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες» αναφέρεται στο σχετικό μήνυμα, την ώρα που κορυφώνεται ο «διπλωματικός πυρετός» για την εύρεση λύσης στην περιοχή.

Όπως, όπως διευκρινίζεται, η απόφαση του Ισραήλ επιβεβαιώνει ρεπορτάζ των New York Times, που ανέφερε πως Αμερικανοί αξιωματούχοι θέλουν περισσότερο χρόνο, για να προετοιμαστούν για επιθέσεις σε βάρος αμερικανών στόχων στην ευρύτερη περιοχή.

Γι’ αυτό το λόγο, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο, πίεζαν τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να καθυστερήσει ή να αναβάλλει προσωρινά τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα. Περισσότερες πληροφορίες και επιβεβαίωση της είδησης αναμένονται στη συνέχεια από επίσημους φορείς του Ισραήλ.

Διαβάστε ακόμη: