Πλάνα από τις μάχες των στρατιωτών του 931ου τάγματος πεζικού της ταξιαρχίας Nahal με μέλη της Χαμάς στη βόρεια Τζαμπαλίγια της Γάζας έδωσαν στη δημοσιότητα οι IDF. Σύμφωνα με τις IDF οι ισραηλινές δυνάμεις έλαβαν πληροφορίες για την ύπαρξη τόσο μελών της Χαμάς όσο και οπλισμού σε κοντινά κτίρια με αποτέλεσμα να ακολουθήσει επίθεση.

«Οι τρομοκράτες είχαν στήσει ενέδρα στην περιοχή και ήταν έτοιμοι να επιτεθούν στις δυνάμεις μας όταν θα κινούνταν μέσω του κεντρικού δρόμου. Οι δυνάμεις έφτασαν από ένα από τα σοκάκια, πίσω τους, τους αιφνιδίασαν και πυροβόλησαν τους τρομοκράτες» αναφέρουν οι IDF. Παράλληλα οι IDF πρόσθεσαν ότι οι ένοπλοι άνδρες της Χαμάς αφού άνοιξαν πυρ εναντίον των ισραηλινών στρατιωτών πέταξαν και χειροβομβίδες. Οι στρατιώτες του Ισραήλ εξουδετέρωσαν τα μέλη της Χαμάς.

Σημειώνεται ότι χθες τα μέλη του 931ου τάγματος σκότωσαν πολλά μέλη της Χαμάς στη Τζαμπαλίγια. Παράλληλα πολλά μέλη της οργάνωσης σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών και βομβαρδισμών από τον ισραηλινό στρατό. Το 931ο Τάγμα αντιμετώπισε και σκότωσε και άλλους πράκτορες της Χαμάς κατά τη διάρκεια μαχών στην Τζαμπαλίγια την προηγούμενη ημέρα, αναφέρει το IDF. Αρκετοί ακόμη ένοπλοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς αρμάτων μάχης.

Στρατιώτης βανδαλίζει κατάστημα στη Τζαμπαλίγια – «Ανάρμοστη συμπεριφορά, το διερευνούμε» λένε οι IDF

Την ίδια ώρα βίντεο που παρουσιάζει έναν Ισραηλινό στρατιώτη να βανδαλίζει ένα κατάστημα στην Τζαμπαλίγια στη Λωρίδα της Γάζας, κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.

Στο βίντεο, διακρίνεται ο στρατιώτης να πετάει και να σπάει προϊόντα από τα ράφια του καταστήματος, ενώ άλλοι στρατιώτες γελούν στο παρασκήνιο.

Εκπρόσωπος των IDF τοποθετήθηκε για την υπόθεση, λέγοντας πως: «Η συμπεριφορά του στρατιώτη στο βίντεο είναι ανάρμοστη και αντίθετη με τις αξίες των IDF. Η υπόθεση θα διερευνηθεί και θα αντιμετωπιστεί αναλόγως. Οι IDF καταδικάζουν αυτού του είδους τη συμπεριφορά».

Διαβάστε ακόμη: