Προέλαση των στρατευμάτων της στην περιοχή της Ζαπορίζια στην Ουκρανία ανακοίνωσαν οι Ρώσοι καθώς οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ παραμένουν διχασμένοι σχετικά με την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard στην εμπόλεμη χώρα.

Μετά από μήνες στατικού μετώπου, Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το πολεμικό μέτωπο στην περιοχή «κινείται» με τον ουκρανικό στρατό να ανακοινώνει ότι τουλάχιστον 15 οικισμοί στην ευρύτερη περιοχή δέχονται πυρά πυροβολικού.

«Επιχειρώντας να ανιχνεύσει την άμυνά μας, ο εχθρός ενεργοποίησε τα πυρά του πυροβολικού», έγραψε ο Ολεξάντρ Σταρούχ, Ουκρανός κυβερνήτης της Ζαπορίζια.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, οι Ρώσοι πραγματοποίησαν περίπου 166 χτυπήματα μόνο σήμερα με 113 επιθέσεις να στοχεύουν σε κατοικημένες περιοχές αφήνοντας πίσω τους νεκρό έναν άμαχο άνθρωπο.

Η Μόσχα δήλωσε ότι τα στρατεύματά της κινούνται προς το Ορίχιβ, περίπου 30 μίλια νότια της περιφερειακής πρωτεύουσας της Ζαπορίζια. Κινήσεις του ρωσικού στρατού, υπάρχουν σύμφωνα με την ίδια πηγή, και προς το Χουλιαϊπόλε, μια πόλη πιο ανατολικά στην ίδια περιοχή.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού στη Ζαπορίζια δήλωσε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Suspilne ότι «προς το παρόν, δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Όλες οι προσπάθειές τους έχουν αποκρουστεί και ο εχθρός έχει υποστεί απώλειες». Πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις δεν ήταν μεγάλης κλίμακας.

Διαβάστε ακόμη: