Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή, η οποία παραμένει προφυλακιστέα στις φυλακές του Χάρεν στο Βέλγιο. Η πλευρά Καϊλή δε θα ασκήσει έφεση στην απόφαση των Βέλγων δικαστών, ενώ η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα μπορεί να αιτηθεί εκ νέου την αποφυλάκισή της σε έναν μήνα. Όπως εξήγησε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η πλευρά Καϊλή δεν θέλησε να ασκήσει έφεση ώστε να αποφευχθεί μία αρνητική απόφαση από το Εφετείο.

«Υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να περάσουν ένα μήνυμα, συντρίβοντας την Εύα Καϊλή: «Μηδενική ανοχή σε θέματα ηθικής τάξεως». Για να κρατηθεί κάποιος προσωρινά για ένα χρονικό διάστημα στο Βέλγιο θα πρέπει να υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις, όχι ενοχής, γιατί για την κα Καϊλή δεν υπάρχουν», είπε στην τηλεόραση του MEGA ο κ. Δημητρακόπουλος.

Παράλληλα, ο δικηγόρος της ευρωβουλευτή υπενθύμισε ότι η Εύα Καϊλή είχε ζητήσει να υποβληθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι, ώστε να βρίσκεται κοντά στην κόρη της.

«Λένε ότι δεν την αφήνουν, γιατί μπορεί να καταστρέψει στοιχεία. Ποια στοιχεία να καταστρέψει; Πως μπορεί να καταστρέψει στοιχεία όταν θα είναι φυλακισμένη στο διαμέρισμα με την κόρη της;».

Όπως εξήγησε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η Εύα Καϊλή – όπως και οι υπόλοιποι κρατούμενοι – έχουν συσκευή τηλεφώνου στο κελί και μπορούν να επικοινωνήσουν με συγκεκριμένα τηλέφωνα. Σημειώνεται ότι η συσκευή αυτή παρακολουθείται.

Ο δικηγόρος κατήγγειλε πως ξαφνικά την Τετάρτη τόσο ο ίδιος όσο και ο Αντρέ Ριζόπουλος έχασαν την επικοινωνία μαζί της.

«Αυτό είναι βάρβαρη επέμβαση στα δικαιώματα του κατηγορουμένου και έρχεται σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Στην Ελλάδα υπάρχει ακώλυτη επικοινωνία. Στην Ελλάδα δεν γίνονται βασανιστήρια στην αστυνομία κι όμως έγιναν στις Βρυξέλλες και δεν περίμεναν ότι θα τα καταγγείλω», δήλωσε.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για «μεσαιωνικά βασανιστήρια» σε βάρος της Εύας Καϊλή, τονίζοντας πως βρισκόταν επί 16 ώρες στο κελί της χωρίς ύπνο, χωρίς φαγητό, ενώ παράλληλα αιμορραγούσε εξαιτίας της έμμηνου ρύσεως.

«Η Εύα Καϊλή μού είπε «κομμάτια να με κάνουν, δεν θα παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει». Ότι και να της κάνουν, ομολογία δεν πρόκειται να δώσει για κάτι που δεν έχει διαπράξει. Είμαστε στην κορύφωση του δράματος. Την βασάνισαν γιατί θέλουν να την λιώσουν», κατέληξε ο δικηγόρος.

Διαβάστε ακόμη: