«Πόλεμος» ξέσπασε ανάμεσα στον ιδρυτή και CEO της ελληνικής της more.com (πρώην viva) Χάρη Καρώνη και της επενδυτικής τράπεζας JP Morgan.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Χάρης Καρώνης ξεκίνησε νομικές διαδικασίες κατά της JP Morgan, για τακτικές που, όπως ισχυρίζεται, έχουν στόχο την καταστολή της ανάπτυξης της εταιρείας του.

Τι καταγγέλλει ο Χάρης Καρώνης

Σύμφωνα με νομικά έγγραφα, ο Χάρης Καρώνης, πιστεύει πως η JPMorgan προσπαθεί να μειώσει την αποτίμηση της επιχείρησής του εμποδίζοντας την είσοδό της σε Αμερική και άλλες νέες ευρωπαϊκές αγορές.  Ο κ. Καρώνης κατηγορεί επίσης την JPMorgan ότι εμπόδισε τη Viva επιτρέποντας στην επιχείρηση πληρωμών της ίδιας της τράπεζας να ανταγωνιστεί τη fintech σε ορισμένες αγορές της Ευρώπης.

Στην αντεπίθεση η JP Morgan

Η JPMorgan έχει προχωρήσει σε ανταγωγή εναντίον του Καρώνη σχετικά με κινήσεις του που, όπως ισχυρίζεται η τράπεζα, οδηγούν σε «περιορισμό ή παράκαμψη των συμβατικών και νόμιμων δικαιωμάτων μας ως επενδυτή», σύμφωνα με πηγές που ενημερώθηκαν για την κατάσταση. Και οι δύο νομικές αξιώσεις κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου την Τετάρτη.

Διαβάστε ακόμη: