Παρουσία του Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ, Αρχηγού ΓΕN. Αυτό το σημαντικό βήμα σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας συναρμολόγησης του πλοίου, στον χώρο ναυπήγησης.

«Φιλοδοξία μας, το πρόγραμμα φρεγατών FDI HN να αποτελέσει την “αιχμή του δόρατος” του ελληνικού Στόλου και να μάς προσφέρει νέες επιχειρησιακές δυνατότητες στο εγγύς μέλλον», τόνισε ο κ. Πετράκης, από το ναυπηγείο της Λοριάν.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ τόνισε ότι αισθάνεται «πολύ υπερήφανος» που παρίσταται στη τοποθέτηση του πρώτου τμήματος της φρεγάτας FDI HN1 στη ναυπηγική δεξαμενή.

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό στην πορεία προς τη νέα ψηφιακή εποχή που έχουμε χαράξει για το Πολεμικό Ναυτικό και ακολουθούμε με σταθερότητα και συνέπεια.

Οι χώρες μας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, είναι έτοιμες να λειτουργήσουν ως πυλώνες σταθερότητας, προωθώντας την ειρήνη και την ασφάλεια. Για το σκοπό αυτό, τα Ναυτικά μας, μέσω της ενισχυμένης συνεργασίας τους θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην επίτευξη αυτού του στόχου» επεσήμανε.

Για το πρόγραμμα των φρεγατών FDI που εισηγήθηκε το Πολεμικό Ναυτικό, υπογράμμισε ότι «υλοποιείται και εξελίσσεται απολύτως ικανοποιητικά, εντός των τεθέντων χρονοδιαγραμμάτων, γεγονός που επιβεβαιώνει την ορθότητα των επιλογών και την πληρότητα σχεδίασης και υλοποίησης ενός σύνθετου και εξαιρετικά απαιτητικού προγράμματος».

Το πρόγραμμα FDI του ελληνικού Ναυτικού σηματοδοτεί τη βούληση των χωρών μας να σταθούν μαζί με αλληλεγγύη απέναντι σε οιεσδήποτε απειλές και θέτει τα θεμέλια της ευρωπαϊκής άμυνας του “αύριο”».

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και την κυβέρνηση συνολικά, διότι αγκάλιασε άμεσα και αποφασιστικά το όραμά μας για ένα ισχυρότερο ναυτικό, το Πολεμικό Ναυτικό του μέλλοντος.

Η σημερινή μέρα αφιερώνεται στους άνδρες και τις γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι με τον καθημερινό τους αγώνα εγγυώνται στο παρόν και θα συνεχίσουν να εγγυώνται και στο μέλλον, την ναυτική μας υπεροχή με αυτά τα υπερσύγχρονα σκάφη», ολοκλήρωσε ο Στυλιανός Πετράκης.

Διαβάστε ακόμη: