Ολοι οι μεγάλοι παίκτες που δραστηριοποιούνται στην αγορά του real estate διεκδικούν το χαρτοφυλάκιο Skyline της Alpha Bank.

Αυτό τουλάχιστον έδειξε ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε από όλα τα γνωστά fund το βράδυ της Παρασκευής, που έληξε η προθεσμία της κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών.

Ανάμεσα στους επενδυτές που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για το χαρτοφυλάκιο των 573 ακινήτων –αξίας 525 εκατ ευρώ της Alpha Bank, είναι σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι: Βain Capital, Davidson Kempner, Oaktree, Pimco, Lonestar, Dromeus Capital (Blackstone), Prodea/Invel, HiG.

Εξάλλου όλοι τους είχαν επισκεφθεί το Virtual Data Room της τράπεζας και σκάναραν τα 573 ακίνητα, εκ των οποίων τα 50 ανήκουν στην κατηγορία των prime assets με την αξία τους να διαμορφώνεται στα 280 εκατ ευρώ, τα 320 (180 εκατ ευρώ) χαρακτηρίζονται ως υψηλής εμπορικής αξίας και τα υπόλοιπα 205 είναι κατοικίες -διαμερίσματα με την αξία τους να διαμορφώνεται στα 75 εκατ ευρώ.

Η ποιότητα των ακινήτων και η διασπορά τους ανά την επικράτεια προσέλκυσε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον και εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν και βελτιωμένες δεσμευτικές προσφορές από τους ενδιαφερόμενους που θα «κονταροχτυπηθούν» για να αποκτήσουν το «χρυσό» χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Alpha Bank.

Σύμφωνα με πηγές της τράπεζας οι προσφορές για το Skyline της Alpha Bank αξιολογούνται και αναμένεται σε λίγες εβδομάδες να υπάρξουν αποφάσεις για τους επιλεγέντες για την επόμενη φάση της συναλλαγής.

Στόχος της Alpha Bank είναι η δημιουργία μίας νέας ισχυρής εταιρείας που θα προκύψει από την ενοποίηση της Alpha Αστικά Ακίνητα (ΑΑΑ) με την Alpha Real Estate και με την είσοδο στρατηγικού επενδυτή να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά ακινητων, καλύπτοντας όλα το φάσμα των υπηρεσιών.