Ποινική δίωξη κατά δημοσιογράφου για υπόθεση που αφορά σεξουαλική παρενόχληση άσκησε η νομική υπηρεσία της Κύπρου η οποία έκρινε ότι από τα στοιχεία που προέκυψαν μετά την έρευνα της Αστυνομίας υπάρχει το υπόβαθρο.

Η  καταγγελία είχε γίνει περί τις αρχές του 2022 για παρενόχληση που υπέστη κατά τη διάρκεια που αυτή εργαζόταν στο τηλεοπτικό κανάλι της Κύπρου. Σύμφωνα με την καταγγελία, είχε δεχθεί στο κινητό της τηλέφωνο από προϊστάμενό της αρχισυντάκτη μηνύματα σεξουαλικού και αισχρού περιεχομένου. Αυτή προχώρησε στην καταγγελία του συγκεκριμένου δημοσιογράφου στη διεύθυνση του Σίγμα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η απόλυσή του από το κανάλι.

Η καταγγέλλουσα, ενώ θεώρησε ότι το θέμα έληξε, αρχές του έτους αντιλήφθηκε ότι το κανάλι είχε προσλάβει ξανά τον δημοσιογράφο, με αποτέλεσμα αυτή να προχωρήσει σε καταγγελία στο ΤΑΕ Λευκωσίας. Παράλληλα, το κανάλι υπό το βάρος της καταγγελίας αποδέσμευσε τον δημοσιογράφο για δεύτερη φορά εν αναμονή των εξελίξεων μετά την καταγγελία στο ΤΑΕ, μεταδίδει το philenews.com.

Ο φάκελος της Αστυνομίας ολοκληρώθηκε και υποβλήθηκε στη Νομική Υπηρεσία, όπου μετά από μελέτη των στοιχείων αποφασίστηκε η καταχώρηση της υπόθεσης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας από προϊστάμενο μέσω της αποστολής εξευτελιστικών για την προσωπικότητά της μηνυμάτων. Η υπόθεση, ορίστηκε για πρώτη εμφάνιση στις 13 Οκτωβρίου. Ως μάρτυρες περιλαμβάνονται πρόσωπα εντός και εκτός του καναλιού Σίγμα.