Ο Μαρκ Κάβεντις, ένας εκ των κορυφαίων ποδηλατών όλων των εποχών, ετοιμάζεται να βάλει τέλος στην τεράστια καριέρα του. Ο 38άχρονος Βρετανός γνωστοποίησε την απόφασή του να αποσυρθεί, με την ολοκλήρωση του 2023, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

«Παρά τις δύσκολες συνθήκες, απόλαυσα κάθε χιλιόμετρο μέχρι τώρα στον αγώνα, οπότε αισθάνομαι ότι είναι η καταλληλότερη ευκαιρία να πω γεμάτος χαρά ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος γύρος της Ιταλίας για εμένα.

Το 2023, θα είναι η τελευταία μου χρονιά στην επαγγελματική ποδηλασία. Αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για τα σχέδιά μου. Πάντα θα είμαι ένας ποδηλάτης, αλλά αυτή την περίοδο θέλω να απολαύσω αυτό που με έκανε χαρούμενο, τα τελευταία 25 χρόνια».

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στο Omnium, ήταν τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο Madison (2005, 2008, 2015) και μία στην ποδηλασία δρόμου (2011).

Ακόμη, έχει πετύχει και άλλα σπουδαία επιτεύγματα, όπως οι 53 νίκες σε ετάπ μεγάλων ποδηλατικών γύρων, με τις 34 από εκείνες να έχουν έλθει στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας, γεγονός που τον κατατάσσει στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας, μαζί με τον Έντι Μερξ.

Διαβάστε ακόμη: