Με τον πρώτο μήνα του 2023 να ολοκληρώνεται ήδη έχουμε προλάβει να δούμε μερικές εντυπωσιακές στιγμές στο χώρο του αθλητισμού. Το ΝΒΑ ταξίδεψε στο Παρίσι, ο Djokovic έφτασε τα 22 Grand Slam του Nadal στη Μελβούρνη, o LeBron James έσπασε το ρεκόρ πόντων του Kareem Abdul-Jabbar στο NBA την ώρα που οι “δικοί μας” Τεντόγλου, Τσιτσιπάς και Αντετοκούνμπο συνεχίζουν να γράφουν ιστορία με τον δικό τους τρόπο.

Super Bowl (12 Φεβρουαρίου)

Ο αγώνας τίτλου για το NFL της σεζόν 2022-23 θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Κυριακή, στις 12 Φεβρουαρίου στο State Farm Stadium της Αριζόνα. Αντίπαλοι θα είναι οι Kansas City Chiefs και οι Philadelphia Eagles, ενώ στο Halftime Show, πρωταγωνίστρια θα είναι η Rihanna.

NBA All-Star Game (19 Φεβρουαρίου)

Ο αγώνας-γιορτή του NBA έρχεται στις 19 Φεβρουαρίου στην Vivint Arena της Σολτ Λέικ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο LeBron James θα είναι οι αρχηγοί των δύο ομάδων, καθώς πήραν τις περισσότερες ψήφους από το κοινό. Φυσικά το τριήμερο θα συνοδευτεί και από τους καθιερωμένους διαγωνισμούς τριπόντων, καρφωμάτων και δεξιοτήτων.

Euroleague Final 4 (19-21 Μαΐου)

Το απόλυτο event του ευρωπαϊκού μπάσκετ δεν είναι άλλο από το Final 4, που φέτος θα διεξαχθεί στη Zalgirio Arena του Κάουνας από τις 19 ως τις 21 Μαΐου. Τα απλά εισιτήρια βγήκαν ήδη sold-out και ο Ολυμπιακός φιλοδοξεί να βρεθεί εκεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση της Euroleague.

Τελικός UEFA Champions League (10 Ιουνίου)

Ο τελικός του φετινού Champions League διεξάγεται στις 10 Ιουνίου στο Ataturk Stadium της Κωνσταντινούπολης και οι αναμνήσεις είναι ευχάριστες για τους φίλους της Λίβερπουλ.

Volleyball Nations League Γυναικών (30 Μαΐου-16 Ιουλίου)

Για σχεδόν 1μιση μήνα η καρδιά του παγκοσμίου βόλλεϊ θα χτυπά στις ΗΠΑ και στο Άρλινγκτον του Τέξας. Εκεί θα διεξαχθεί το φετινό Nations League με τη συμμετοχή των 16 καλύτερων εθνικών ομάδων του κόσμου.

Tour De France (1-23 Ιουλίου)

Ο ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας, ο πιο φημισμένος ποδηλατικός αγώνας της γης, θα ξεκινήσει στο Μπιλμπάο της Ισπανίας την 1η Ιουλίου και θα τελειώσει με τον τελικό στα Ηλύσια Πεδία, στο Παρίσι στις 23 Ιουλίου.

Wimbledon (3-16 Ιουλίου)

Πρόκειται για το αρχαιότερο πρωτάθλημα τένις στον κόσμο με έτος ίδρυσης το 1877 και αποτελεί ένα από τα 4 Grand Slam. Φέτος, ο Novak Djokovic φιλοδοξεί να φτάσει τις 8 κατακτήσεις και να ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ του Roger Federer.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου (14-30 Ιουλίου)

Στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας θα λάβει χώρα φέτος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης με το ελληνικό ενδιαφέρον να είναι έντονο. Βαζαίος, Γκολομέεβ, Χρήστου και Ντουντουνάκη είναι τα μεγάλα ονόματα, ενώ το ελληνικό πόλο σε ανδρικό και γυναικείο επίπεδο θα δώσει και πάλι το “παρών”.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου (19-27 Αυγούστου)

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου θα διεξαχθεί φέτος στη Βουδαπέστη με τη συμμετοχή όλων των μεγάλων σταρ. Η Ελλάδα έχει αρκετές ελπίδες για μετάλλιο με τους Τεντόγλου, Στεφανίδη, Καραλή, Τζένγκο και Ντρισμπιώτη να ξεχωρίζουν.

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ (25 Αυγούστου – 10 Σεπτεμβρίου)

Ινδονησία, Ιαπωνία και Φιλιππίνες θα φιλοξενήσουν από κοινού το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο στο μπάσκετ σε μια μεγάλη στιγμή για το άθλημα στην Ασία. Η Ελλάδα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι φυσικά εκ των φαβορί της διοργάνωσης.

Διαβάστε ακόμη: