Την οδό του συμβιβασμού, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απειλή του πλειστηριασμού, επέλεξαν δύο από τα άλλοτε ισχυρά ονόματα των media.

Η κυρία Αγγέλα Ειρήνη Αθανασιάδη – Κοντογούρη, κόρη του αείμνηστου εκδότη της «Βραδυνής» Τζώρτζη Αθανασιάδη, τον περασμένο Οκτώβριο, λίγα 24ωρα πριν χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για την πολυτελή μεζονέτα της στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, για 1,2 εκατ ευρώ, πλήρωσε 300.000 ευρώ στην Eurobank και ρύθμισε το «κόκκινο» δάνειο, σώζοντας το μικρό παλατάκι της που έχει θέα το απέραντο γαλάζιο.

Ο Αντώνης Λυμπέρης, με όνομα συνώνυμο με το ξέφρενο life style της δεκαετίας του 1990, αναγκάστηκε τον περασμένο Ιούλιο να συναινέσει στην πώληση της βίλας του των 1.000 τετραγωνικών με την ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα, που βρίσκεται στο Κεφαλάρι, και πλέον μετακόμισε σε μονοκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό, με την τιμή για το ενοίκιο να είναι πενταψήφια. Ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αγοραπωλησία ολοκληρώθηκε πρόσφατα και νέος ιδιοκτήτης της βίλας Λυμπέρη είναι ο επιχειρηματίας κ. Γιάννης Σαρακάκης που την απέκτησε στην τιμή των 3,5 εκατ ευρώ.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

Οι περιπέτειες του Αντώνη και της Έλενας Λυμπέρη

Η υπερπολυτελής κατοικία του ζεύγους Αντωνη και Έλενας Λυμπέρη στο Κεφαλάρι επρόκειτο να βγει στο σφυρί στις αρχές Ιουλίου. Πριν από τον πλειστηριασμό ο κ. Λυμπέρης ήρθε σε συμφωνία με τη Eurobank και ζήτησε να σταματήσει κάθε διαδικασία εκποίησης, καθώς υπήρχε ενδιαφερόμενος να αγοράσει το ακίνητο. Και πράγματι το σπίτι μεταβιβάστηκε στην offshore εταιρία με έδρα την Κύπρο, Touchland, αντί 3,5 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι η τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό ήταν τα 3,33 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο ο κ. Λυμπέρης, που έχασε το μικρό παλάτι στο Κεφαλάρι, δεν έχει ξεμπερδέψει με τις διαδικασίες των πλειστηριασμών καθώς τα 3,5 εκατ. ευρώ που εισπράχθηκαν είναι σταγονα μπροστά στα 15 εκατ. ευρώ των συνολικών οφειλών προς τράπεζες, Δημόσιο, Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ.

Το ζεύγος Λυμπέρη άφησε εποχή στους κοσμικούς κύκλους για τα χλιδάτα πάρτι του, αλλά και για τα βραβεία που διοργάνωνε για τον άντρα και τη γυναίκα της χρονιάς την εποχή της παντοδυναμίας τους.

Πώς απέκτησαν τη βίλα στο Κεφαλάρι

Αρχικά νοίκιαζαν τη βίλα στο Κεφαλάρι –μία διώροφη κατοικία σε οικόπεδο 2,5 στρεμμάτων–, την αγόρασαν το 1994, στη συνέχεια ανακαίνισαν εκ βάθρων και την επέκτειναν, ενώ υπήρξαν και αυθαίρετες κατασκευές για τις οποίες υποβλήθηκαν πρόστιμα.

Το «μικρό παλάτι» περιλαμβάνει στο υπόγειο αποθήκη 108τμ και πάρκινγκ 60τμ. Το ισόγειο είναι 400τμ με είσοδο βγαλμένη από σειρά του Χόλιγουντ με μαρμάρινη σκάλα, μεγάλο σαλόνι, τραπεζαρία, γραφείο, καθιστικό, γυμναστήριο, κουζίνα, τουαλέτες και τα υπνοδωμάτια του βοηθητικού προσωπικού.

Στα 345τμ του πρώτου ορόφου υπάρχουν 6 υπνοδωμάτια, dressing room, τέσσερα λουτρά.

Και ακόμα υπάρχει η πέργκολα που έχει κύρια χρήση ως χώρος γυμναστηρίου και δίπλα στην πισίνα των 100τμ υπάρχει και άλλο κτίσμα που χρησιμοποιείται ως καθιστικό συνολικής επιφάνειας 360τμ.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το ζεύγος Λυμπέρη την περίοδο 1990-2010 βρισκόταν στην κορυφή των  life style εντύπων και «αντίπαλοί» τους ήταν το τότε ζεύγος Πέτρου Κωστόπουλου – Τζένης Μπαλατσινού.

Το εκδοτικό τους συγκρότημα εξέδιδε 55 έντυπα σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία. Ανάμεσα στους τίτλους που εκδίδει τα περιοδικά Status, 7 Μέρες TV, ΕΓΩ, LIFE & STYLE, VOGUE, STATUS, HELLO, GLAMOUR, LUCKY, MEN’s HEALTH.

Αγγέλα Αθανασιάδη

Η περιπέτεια του πλειστηριασμού για την κόρη του αείμνηστου εκδότη της «Βραδυνής» Τζώρτζη Αθανασιάδη, Αγγέλα, είχε αίσιο τέλος. Και αυτό επειδή έβαλε το χέρι στην τσέπη και έδωσε επιταγή 300.000 ευρώ στην Eurobank για να σώσει τη μεζονέτα 6ου και 7ου ορόφου στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, που επρόκειτο να βγει στο σφυρί στις 22 Οκτωβρίου.

Και ταυτόχρονα προχώρησε σε ρύθμιση για το υπόλοιπο του δανείου, δεσμευόμενη ότι θα το εξυπηρετεί στην ώρα του, διαφορετικά η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Η τιμή πρώτης προσφοράς για το πολυτελές διαμέρισμα ήταν 1,271 εκατ. ευρώ, με επισπεύδουσα την εταιρία διαχείρισης «κόκκινων» δανείων doValue.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο πολυτελή διαμερίσματα 6ου και 7ου ορόφου επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, τα οποία ανήκουν εξ αδιαιρέτου στην ίδια, στον σύζυγό της και στον γιο τους. Τα διαμερίσματα συνδέονται με εσωτερική σκάλα, αποτελούν μία μεζονέτα 300 τετραγωνικών μέτρων και έχουν απεριόριστη θέα στη θάλασσα. Στον 6ο όροφο βρίσκεται το μεγάλο σαλόνι – τραπεζαρία, κουζίνα, δύο υπνοδωμάτια (το ένα μάστερ), λουτρό και W.C., ανάλογη είναι και η διαρρύθμιση του 7ου ορόφου.

Μάλιστα, όπως αναφερόταν στην έκθεση του πλειστηριασμού, τα διαμερίσματα είναι πολυτελούς κατασκευής με ι δρύινα δάπεδα σε όλους τους χώρους, μαρμάρινα δάπεδα στα μπάνια, εξωτερικά κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια, εσωτερικά κουφώματα από μασίφ ξύλο, καθώς επίσης αυτόνομη θέρμανση και κεντρικό κλιματισμό. Και έχουν απεριόριστη θέα στη θάλασσα.