Πτώση καταγράφουν οι περισσότερες ασιατικές αγορές, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ ,ενώ στον αντίποδα οι κινεζικές αγορές ενισχύονται εν μέσω ενδείξεων οικονομικής ανάκαμψης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δήλωσε ότι η τράπεζα δεν νιώθει αυτοπεποίθηση να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, εν μέσω του υψηλού πληθωρισμού.

Παρ’ όλα αυτά, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών αυξήθηκαν , καθώς η πτώση στη Wall Street φάνηκε πλέον υπερβολική.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,2%, ενώ ο TOPIX διολίσθησε κατά 0,7%. Τα στοιχεία της Τετάρτης έδειξαν ότι οι ιαπωνικές εξαγωγές αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο λόγω του ασθενέστερου γεν, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν.

Ο δείκτης ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,2%, παρά το γεγονός ότι οι κολοσσοί της εξόρυξης Rio Tinto και BHP Group υποχώρησαν, μετά τα αδύναμα στοιχεία παραγωγής και πωλήσεων της Rio Tinto.

Ο KOSPI της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,3%, ενώ οι ινδικές αγορές ήταν κλειστές λόγω αργίας.

Βελτιώνεται το κλίμα στην Κίνα

Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας σημείωσαν άνοδο 0,4% και 0,9% αντίστοιχα. Οι δύο δείκτες διατήρησαν κάποια δυναμική μετά την ανάκαμψη από τα χαμηλά πενταετίας τους τελευταίους δύο μήνες.

Το κλίμα απέναντι στην Κίνα βελτιώθηκε αυτή την εβδομάδα μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ, που έδειξαν ότι η οικονομία αναπτύχθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο το πρώτο τρίμηνο. Ωστόσο, τα ηπιότερα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις για τον Μάρτιο υποδηλώνουν ότι η δυναμική αυτή επιβραδύνεται πλέον.

Αλλά τα μικτά στοιχεία τόνωσαν επίσης τις προσδοκίες ότι το Πεκίνο θα συνεχίσει να αναπτύσσει περισσότερα μέτρα τόνωσης για να βοηθήσει στη στήριξη της οικονομίας. Τα κέρδη στην Κίνα, ωστόσο, δεν μεταφέρθηκαν στο Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να διαπραγματεύεται με πτώση 0,5%.

Διαβάστε ακόμη: