Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100.3», τόνισε ότι «η παρέμβαση των τραπεζών για τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων είναι οικειοθελής, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών».

Μάλιστα, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «αναμένεται να διευκρινιστεί αν θα αφορά την πρώτη κατοικία».

Κληθείς να σχολιάσει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη ρύθμιση οφειλών και την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι «ο κ. Τσίπρας παραμένει ίδιος και απαράλλακτος».

«Τσαλαβουτάει στα θολά νερά εκμεταλλευόμενος τις δυσκολίες των ανθρώπων να ανταποκριθούν σε μια αύξηση των επιτοκίων», πρόσθεσε ο Στέλιος Πέτσας.

«Ό,τι και να πει, δεν μπορεί να πείσει ο κ. Τσίπρας»

Στη συνέχεια, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «ποτέ και ό,τι και να πει δεν μπορεί να πείσει, γιατί δεν τα υλοποίησε όταν ήταν κυβέρνηση», αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ό,τι είπε το έκανε και ό,τι έχει πει για την επόμενη τετραετία θα το πράξει», συμπλήρωσε.

Ακόμη, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι θα δοθούν στους δήμους της χώρας 25 εκατ. ευρώ για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.

Τσίπρας από Κόρινθο:«Το κρίσιμο για τη ζωή μας είναι με ποιες πολιτικές θα κυβερνηθεί η χώρα»

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «το κρίσιμο για τη ζωή μας είναι με ποιες πολιτικές θα κυβερνηθεί η χώρα», ενόψει της εκλογικής μάχης της 21ης Μαΐου, απευθύνοντας ανοικτή ομιλία μετά την περιοδεία του στην αγορά της Κορίνθου, όπου συζήτησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να μη δίνουν πολύ μεγάλη σημασία σε αυτά που βλέπουν τις τελευταίες μέρες στα μέσα ενημέρωσης, αλλά να δίνουν σημασία στην καθημερινή επαφή με τους απλούς ανθρώπους στις πλατείες, στους δρόμους, στα καφενεία, στους χώρους δουλειάς. Υποστήριξε ότι «τέσσερα χρόνια τώρα αυτό που κυριαρχεί στη ζωή μας είναι η αδικία» και «ήρθε η ώρα να πούμε ως εδώ. Ως εδώ στην απαξίωση, ως εδώ στην εκμετάλλευση, ως εδώ στην εξαπάτηση και την αδικία». Πρόσθεσε ότι «τέσσερα χρόνια τώρα αυτό που επικρατεί είναι η εξαπάτηση της μεσαίας τάξης, των συνταξιούχων και των μισθωτών, η απαξίωση κάθε έννοιας δημόσιου συμφέροντος». «Ένα είναι το συναίσθημα που κυριεύει πλέον τους πολίτες. Ότι ήρθε πια η ώρα να πούμε ως εδώ», είπε, τονίζοντας ότι χρειάζεται «να βγουν μπροστά οι δυνάμεις της εντιμότητας, αλλά και με ένα σχέδιο που θα δώσει ανάσα και προκοπή στον τόπο».

Διαβάστε περισσότερα