Υποχωρούν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να μειώσει το αυξανόμενο κόστος των καυσίμων, πιέζοντας παράλληλα τις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες πετρελαιοειδών να βοηθήσουν τη διάρκεια της καλοκαιρινής ζήτησης.

Είναι ενδεικτικό ότι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο υποχώρησαν πάνω από 3%. Το συμβόλαιο του μπρεντ έχασε 3,27% στα 110,90 δολ/βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού έχασε 3,57% στα 105,61 δολ/βαρέλι.

Το Reuters μετάδωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να αναστείλει προσωρινά ομοσπονδιακό φόρο 18,4 σεντς ανά γαλόνι στη βενζίνη, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το υψηλό ενεργειακό κόστος.

Επτά πετρελαϊκές εταιρείες πρόκειται να συναντήσουν τον Μπάιντεν αύριο Πέμπτη, υπό την πίεση του Λευκού Οίκου να μειώσουν τις τιμές των καυσίμων καθώς πραγματοποιούν κέρδη ρεκόρ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Chevron, Μάικλ Γουίρθ, ωστόσο, την Τρίτη, δήλωσε ότι η κριτική στη βιομηχανία πετρελαίου δεν ήταν ο τρόπος για να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων.

«Αυτές οι ενέργειες δεν είναι επωφελείς για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε», είπε ο Γουίρθ σε επιστολή που απευθυνόταν στον Μπάιντεν.