Μεγάλες απώλειες καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω νέων ανησυχιών ότι η εξάπλωση των κρουσμάτων covid -19 και τα lockdown στην Κίνα θα πλήξουν τη ζήτηση.

Η ανησυχία για τη ζήτηση λόγω Κίνας, προστίθεται στις ανησυχίες ότι η σύσφιξη της Federal Reserve θα μπορούσε επίσης να αποδυναμώσει τις προοπτικές για τον μαύρο χρυσό.

Το Πεκίνο άρχισε τα μαζικά τεστ σε εκατομμύρια κατοίκους καθώς και lockdown σε επιχειρηματικές περιοχές και ορισμένες κατοικημένες περιοχές, εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων. Αυτή η εξέλιξη οδήγησε σε μεγάλες ουρές στα σούπερ μάρκετ, εν μέσω φόβων για επανάληψη των περιορισμών που εφαρμόζονται στη Σανγκάη.

Κίνα: Ο ελέφαντας στο δωμάτιο

«Φαίνεται ότι η Κίνα είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο και οι αγορές πιστεύουν ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης της Κίνας θα μπορούσε να αλλάξει ουσιαστικά την εξίσωση προσφοράς/ζήτησης στις διεθνείς αγορές», δήλωσε ο Jeffrey Halley, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA, σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου τύπου Brent σημειώνουν απώλειες 4,2%, στα 101,7 δολ. το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησαν 4,3%, στα 97,69 δολάρια το βαρέλι.