Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου από τα χαμηλά τετραμήνου, καθώς οι αγορές παρέμειναν σε άνοδο λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ζήτησης αργού, ειδικά μετά από αδύναμα μηνύματα από πολλές μεγάλες οικονομίες.

Οι τιμές του αργού υποχώρησαν  σημαντικά αυτή την εβδομάδα, με το Brent να διαπραγματεύεται για λίγο κάτω από τα βασικά επίπεδα των 80 δολαρίων το βαρέλι.

Αύξηση στα αμερικανικά αποθέματα

Τα στοιχεία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ σημείωσαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση από τον Φεβρουάριο – πάνω από 11 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 3 Νοεμβρίου.

Η ισχύς του δολαρίου – η οποία ανέκαμψε μετά από μια σειρά hawkish μηνυμάτων από τα μέλη της Federal Reserve – επιβάρυνε τις τιμές του πετρελαίου.

Οι εξασθενημένες ανησυχίες σχετικά με τις διακοπές εφοδιασμού από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς οδήγησαν επίσης τους εμπόρους να μην τιμολογούν πλέον ένα ασφάλιστρο κινδύνου από τη σύγκρουση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου Brent αυξήθηκαν 0,5% στα 80,11 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού West Texas Intermediate αυξήθηκαν 0,8% στα 75,90 δολάρια το βαρέλι.

Διαβάστε ακόμη: