Ισχυρή ανάκαμψη καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές θεωρούν υπερβολικό τον πανικό που προκλήθηκε σε μετοχές και εμπορεύματα την Παρασκευή, λόγω ανησυχίας για τη μετάλλαξη Όμικρον.

Το πετρέλαιο Brent ενισχύεται 3,5 δολάρια ή 4,7% στα 76,13 δολάρια, μετά την πτώση των 9,50 δολαρίων την Παρασκευή.

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate (WTI) σημείωσε άνοδο 3,07 δολ. ή 4,5%, στα 71,22 δολ. έχοντας υποχωρήσει κατά 10,24 δολ. στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Υπερβολικό το sell off που προκάλεσε η Όμικρον

«Είδαμε κάποια διόρθωση καθώς η βουτιά της Παρασκευής στις τιμές του πετρελαίου ήταν υπερβολική», δήλωσε ο Tatsufumi Okoshi, επικεφαλής οικονομολόγος στη Nomura Securities, σύμφωνα με το Reuters.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανέκαμψαν επίσης τη Δευτέρα, ενώ τα ομόλογα έχασαν έδαφος. Το αργό πετρέλαιο σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από τον Απρίλιο του 2020 την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές φοβήθηκαν ότι τα μέτρα περιορισμού του ιού, όπως οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, θα μείωναν τη ζήτηση.

«Δεν μπορώ να μην εκτιμήσω ότι τα χαμηλά της Παρασκευής ήταν πιθανώς η ευκαιρία της χρονιάς, αν ήσαστα επενδυτής», δήλωσε ο Τζέφρι Χάλεϊ της χρηματιστηριακής OANDA.