search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

PepsiCo: “Μαύρα Χριστούγεννα” για εκατοντάδες εργαζόμενους που θα δουν την… έξοδο

Ωστόσο, ορισμένες από τις επιχειρηματικές της μονάδες ανέφεραν συρρίκνωση του όγκου αφού οι καταναλωτές προσπαθούν να "κόψουν" δαπάνες.

PepsiCo: "Μαύρα Χριστούγεννα" για εκατοντάδες εργαζόμενους που θα δουν την... έξοδο

Εκατοντάδες θέσεις εργασίας στη Βόρεια Αμερική καταργεί η PepsiCo, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Οι απολύσεις θα επηρεάσουν τους υπαλλήλους των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών σε Σικάγο, Τέξας, Νέα Υόρκη και άλλες πολιτείες, ανέφερε η WSJ, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα και ένα σημείωμα της εταιρείας. Το χαρτοφυλάκιο της PepsiCo περιλαμβάνει ποτά όπως το γνωστό Gatorade, σνακς (Frito-Lay) αλλά και τρόφιμα (Quaker Oats).

Η μονάδα αναψυκτικών της εταιρείας αναμένεται να πληγεί περισσότερο από τις περικοπές, επειδή η μονάδα σνακ έχει ήδη συρρικνώσει το εργατικό της δυναμικό μέσω ενός προγράμματος εθελουσίας εξόδου, σύμφωνα με την εφημερίδα. Η εταιρεία δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο από το CNBC.

Τα έσοδα

Η Pepsi απασχολούσε 309.000 άτομα σε όλο τον κόσμο στις 25 Δεκεμβρίου, με περισσότερο από το 40% αυτών των θέσεων εργασίας να βρίσκονται στις ΗΠΑ. Τον Οκτώβριο, η PepsiCo αύξησε τις προβλέψεις εσόδων της για ολόκληρο το έτος, αφού οι υψηλότερες τιμές ανέβασαν και τις πωλήσεις της. Ωστόσο, ορισμένες από τις επιχειρηματικές της μονάδες, συμπεριλαμβανομένης της Frito-Lay στη Βόρεια Αμερική, ανέφεραν συρρίκνωση του όγκου, ένα σημάδι ότι οι καταναλωτές περιόριζαν τα σνακ τους για να διαχειριστούν καλύτερα τους προϋπολογισμούς τους. Τους τελευταίους μήνες, εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας και των μέσων ενημέρωσης απολύουν εργαζομένους για να περιορίσουν το κόστος καθώς η οικονομική αβεβαιότητα πιέζει τις επιχειρήσεις τους. Αρκετές εταιρείες τροφίμων και ποτών έχουν επίσης περικόψει θέσεις εργασίας, όπως η Beyond Meat, η Impossible Foods και η κύρια ανταγωνιστική της PepsiCo, η Coca-Cola.

Διαβάστε ακόμη: