Το «τριφύλλι» εξακολουθεί να… απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, μία «στροφή» πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα.

Ο Αϊτόρ ήταν η… ατραξιόν της βραδιάς, κάνοντας τα πάντα στο χορτάρι. Πέτυχε τρία γκολ, δύο με απευθείας εκτελέσεις φάουλ (45’, 54’) και ένα με φανταστική ατομική ενέργεια από τον άξονα (70’), ήταν μέσα σε όλες τις καλές επιθετικές ενέργειες του Παναθηναϊκού και επιβεβαίωσε ότι αποτελεί μία από τις εξέχουσες προσωπικότητες των «πράσινων», την εφετινή σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη ευκαιρία στο 10’, ύστερα από σέντρα – σουτ του Γκάνεα που «τράνταξε» τη συμβολή των δοκών του Σούλη, ο οποίος στο 15’ μπλόκαρε το πλασέ του Σπόραρ ύστερα από τη συνεργασία με τον Αϊτόρ.

Οι δύο παίκτες του Παναθηναϊκού συνεργάσθηκαν και στο 20’, όμως, το σουτ του Αϊτόρ πέρασε άουτ, ενώ στο 22’, ο Σούλης συγκρούστηκε σφόδρα με τον Σπόραρ τον οποίο ανέτρεψε έξω από την περιοχή και στην εξέλιξη της φάσης, ο Αϊτόρ σκόραρε.

Ο διαιτητής έδωσε φάουλ και έκανε νόημα να εισέλθουν αμέσως τα ιατρικά επιτελεία των ομάδων, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να αποχωρεί με φορείο και να γίνεται αλλαγή (27’). Κάτι ανάλογο συνέβη στο 37’ και με τον Σπόραρ, καθώς αισθανόταν ζαλάδες, ενώ, μερικά λεπτά αργότερα διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί ελαφρά διάσειση.

Στο 45’, ο Αϊτόρ με αριστοτεχνική απευθείας εκτέλεση φάουλ και αφού η μπάλα πέρασε ανάμεσα από το τείχος, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασίου, «ανοίγοντας» το σκορ για τον Παναθηναϊκό, μέσα σε αποθέωση (1–0).

Οι Ηπειρώτες βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση στο 45+6’ ύστερα από σέντρα του Τζίμα, την οποία απομάκρυνε με κεφαλιά ο Σάρλια, προ του επερχόμενου Εραμούσπε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μπερνάρ κι εκείνος κέρδισε φάουλ, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, στις πρώτες του επαφές με τη μπάλα. Ο Αϊτόρ ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το 2–0, έπειτα από λάθος του Αθανασίου (54’).

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, Παναθηναϊκός.

Ο Βραζιλιάνος μέσος, παρότι ακόμη ανέτοιμος, είχε ορισμένες «φαρμακερές» κάθετες πάσες στο επιθετικό τρίτο, αλλά την παράσταση «έκλεψε» ο Αϊτόρ, με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό να πετυχαίνει χατ–τρικ στο 70’ ύστερα από πανέμορφη ενέργεια κατά… μέτωπον, όπου πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πλάσαρε στα δίχτυα (3–0).

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν λίγο νωρίτερα, στο 68’, με το μακρινό σουτ του Μορέιρα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτος κυρίαρχος, έως την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σάρλια (81’ Σχένκεφελντ), Πούγγουρας, Γκάνεα (72’ Χουάνκαρ), Κουρμπέλης (46’ Μπερνάρ), Πέρεθ, Τσέριν, Παλάσιος (73’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (37’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης (27’ Αθανασίου), Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Μπαγκαλιάνης, Ποζνάνσκι, Ροσέρο (74’ Λιάσος), Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Τζίμας (65’ Σταματελόπουλος), Παμλίδης (65’ Μορέιρα).

Διαβάστε ακόμη: