O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, έκανε λόγο για «μονοσέλιδο excel» το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, σχολιάζοντας το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο κ. Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ρωτήθηκε για το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας ότι «δεν ήταν δήλωση περιουσιακής κατάστασης, ήταν εν πάσει περιπτώσει ένα μονοσέλιδο excel στο πλαίσιο του προεκλογικού σόου».

Παράλληλα, ανάφερε ότι υπάρχει παραβίαση της νομοθεσίας, καθώς παρέμενε σε αλλοδαπή εταιρία και αφού εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό το οποίο κατέθεσε, έδειξε σε μία ομιλία του και έστειλε στη συνέχεια με mails σε δημοσιογράφους και στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως είπε ο κ. Κασσελάκης, δεν είναι πόθεν έσχες, δεν είναι δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Τυχαίνει όσοι έχουμε τη σχετική υποχρέωση εκ του νόμου να γνωρίζουμε και περισσότερα, ότι είναι μια διαδικασία η οποία απαιτεί συγκεκριμένα στοιχεία, δικαιολογητικά, τεκμηρίωση, η οποία είναι πολύ συγκεκριμένη, ορίζεται από τον νόμο, την ακολουθούν όλοι όσοι είναι υπόχρεοι», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν έχει καμία σχέση με το μονοσέλιδο excel που επέδειξε μετά από πολλές παλινωδίες, τις οποίες ο ίδιος επέλεξε να ακολουθήσει ως τακτική, κάνοντας μάλιστα, ο ίδιος με τη στρατηγική που ακολούθησε ζήτημα συζήτησης την τελευταία προεκλογική εβδομάδα, το πόθεν έσχες.

Παράδειγμα όταν αναφέρεσαι σε δάνεια, πρέπει να εξηγείς τι είναι αυτά. Να έχεις σχετικά στοιχεία, είναι στεγαστικά, επιχειρηματικά. Όταν αναφέρεσαι σε έσοδα, πρέπει να αναφέρεις τι έσοδα είναι αυτά. Είναι από τόκους, δεν προκύπτει αυτό από τις καταθέσεις του. Είναι από επιχειρηματική δραστηριότητα και πόση είναι η συμμετοχή στην α ή την β εταιρεία. Αυτό δεν ήταν πόθεν έσχες, δεν ήταν δήλωση περιουσιακής κατάστασης, ήταν εν πάση περιπτώσει ένα μονοσέλιδο excel στο πλαίσιο του προεκλογικού σόου.

Ακόμα και από αυτό έχουμε μία διαπίστωση, που κανείς δεν αμφισβητεί, έχουμε μία παραβίαση της νομοθεσίας: Έπρεπε να έχει αποχωρήσει από οποιαδήποτε αλλοδαπή εταιρεία ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατά δήλωσή του, πλέον, 31/12 τουλάχιστον παρέμενε σε αλλοδαπή εταιρεία. Αυτό είναι ένα ζήτημα που θα απασχολήσει τη Δικαιοσύνη, όχι εμάς, αλλά το σημειώνουμε γιατί δεν συμβαίνει καθημερινά», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Αυτό που προκύπτει από την ανάγνωση αυτής της σελίδας, χωρίς να είμαστε βέβαια λογιστές, ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα. Αν κάτσει κανείς και βάλει κάτω τις δανειακές υποχρεώσεις, τις καταθέσεις, αλλά ακόμα και τα επενδυτικά προϊόντα και σκεφτεί ότι ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης έχει πει εγώ δεν χρειάζεται να ξαναδουλέψω στη ζωή μου ποτέ ξανά με βάσει τα λεφτά τα οποία έχω, και δει τον βίο που διάγει ο κ. Κασσελάκης με ελικόπτερα, μετακινήσεις, ο οποίος δεν ποινικοποιείται, δεν κατηγορείται κάποιος για τη ζωή που κάνει, δεν είναι αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά συνυπολογίσει όσα ο ίδιος είπε ότι έχει και τις δανειακές υποχρεώσεις, παράλληλα, η αλήθεια είναι ότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν, αλλά αυτό είναι κάτι που θα απαντήσει ο ίδιος. Δεν είναι δική μας δουλειά ούτε να το ελέγξουμε, ούτε να το αξιολογήσουμε, αλλά το επισημαίνουμε. Μάλιστα, δεν είναι το κύριο θέμα που απασχολεί τους πολίτες την τελευταία εβδομάδα των ευρωεκλογών», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε ακόμη