Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απάντησε σε ερωτήσεις για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Ανάργυρους.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για νομική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία υποκρύπτει υποκρισία, ιδίως από ένα κόμμα που μετέτρεψε τις ποινές για την ανθρωποκτονία ή ισόβια ή έως 15 χρόνια. Και ενώ το έχεις κάνει αυτό και δεν έχεις πει ένα συγγνώμη στον κόσμο, κάνεις προτάσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα. Η κυβέρνηση έχει αυστηροποιήσει τις προβλεπόμενες ποινές, τι προτείνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης; τη θανατική ποινή; Δε θα μπούμε σε συζήτηση για τη θανατική ποινή. Η αυστηροποίηση των ποινών δεν αρκεί από μόνη της και δε λύνει κάποιο πρόβλημα, δεν έχουμε τέτοιες αυταπάτες. Η κυβέρνηση έχει μιλήσει για βελτίωση στο μέτωπο της ανομίας, έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών με στόχο να μειωθεί η ένταση των συγκεκριμένων φαινομένων, το να λέμε ότι δεν έχει γίνει τίποτε το θεωρώ μηδενιστικό».

Αναφορικά με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να λέμε ότι η λύση είναι να πάρουμε πολιτικά το κεφάλι ενός υπουργού. Ο κ. Χρυσοχοίδης έχει να επιδείξει μετρήσιμο έργο και αναμένουμε να κάνει ακόμα περισσότερα».

Σε ό,τι αφορά την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τους 11 βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι χρέος της κυβέρνησης είναι να προτείνει νόμους, που αποδεικνύονται χρήσιμοι στη Δικαιοσύνη και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να παριστάνουν τους Δημοκράτες όλοι όσοι δεν ψήφισαν τις συγκεκριμένες τροπολογίες.

Διαβάστε ακόμη: