Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις Συρίγου για τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Άγγελος Συρίγος είχε προχωρήσει σε διευκρινίσεις, κάνοντας λόγο για συνειδητή διαστρέβλωση κι όχι παρερμηνεία των δηλώσεών του.

Μάλιστα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε δηλώσεις του είχε τονίσει πως πρόκειται «για προβληματική διατύπωση από πλευράς του καθηγητή», ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται θέμα παραίτησης του.

Αναφερόμενος στο θέμα που δημιουργήθηκε με την τοποθέτηση του Άγγελου Συρίγου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι χρειάζεται προσοχή στις δημόσιες δηλώσεις.

Ακόμη, σε ερώτηση αν ο «μίνι» ανασχηματισμός, έγινε αιφνιδιαστικά για να φύγει η προσοχή από τις δηλώσεις του Άγγελου Συρίγου, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε: «Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα όλο αυτό. Αλίμονο αν μια τέτοια απόφαση λαμβανόταν σε σχέση με μια δήλωση που έγινε. Αυτή η κριτική είναι και αστήρικτη και άδικη».

Διαβάστε ακόμη: