Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στη δολοφονία της 28χρονης έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι ανάγκη ανθρώπινη πέραν του νόμου να διερευνηθούν όλα όσα συνέβησαν από τη στιγμή που η κοπέλα αυτή εισήλθε στο ΑΤ μέχρι τη στιγμή που δολοφονήθηκε».

Παράλληλα, έσπευσε να προσθέσει ότι πέραν των τυχών ευθυνών που θα αποδοθούν αν υπάρχουν, μετά την απαιτούμενη έρευνα, «δεν πρέπει να στοχοποιείται συνολικά η ΕΛ.ΑΣ».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι έχουν δημιουργηθεί 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας και σύντομα θα λειτουργήσουν ακόμη 45, ενώ 1.700 αστυνομικοί έχουν επιστρέψει σε μάχιμες υπηρεσίες. «Θεωρώ ότι δεν πρέπει να φτάνουμε στο σημείο να πολιτικοποιούμε μία τόσο στυγερή δολοφονία», σημείωσε.

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι «θα ήταν τσαρλατάνος και επικίνδυνος αν έλεγε κάποιος ότι θα εξαφανιστούν αυτά τα φαινόμενα» και πρόσθεσε: «Το να αποδίδουμε πολιτική ευθύνη σε έναν υπουργό επειδή ενδεχομένως κάποιος υπηρεσιακός δεν έκανε καλά τη δουλειά του, αυτά δεν γίνονται σε σοβαρές δημοκρατίες. Όση και αν είναι η αγανάκτηση, τα πολιτισμένα κράτη εξετάζουν τις υποθέσεις όπως πρέπει. Να κουνάμε το δάχτυλο σε κάποιον μόνο και μόνο για να γίνουμε δημοφιλείς, δεν ταιριάζει σε ένα πολιτισμένο κράτος».

«Υποκρισία και επικοινωνιακά τρικ από τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Μην δημιουργούμε πολιτικό κλίμα στο πλαίσιο μιας θλιβερής εξαίρεσης», υπογράμμισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Αναφορικά με την πρόταση της αντιπολίτευσης που ζητάει να κατοχυρωθεί νομικά ο όρος γυναικοκτονία, έδωσε δυο διαφορετικές διαστάσεις. «Σε ότι αφορά την κοινωνική του διάσταση συμφωνούμε με τον όρο γυναικοκτονία, και το έχει πει και ο πρωθυπουργός, έχει γράψει άρθρο».

«Σε ότι αφορά την ποινική διάσταση όμως του θέματος, υπάρχει υποκρισία από τον ΣΥΡΙΖΑ», ανάφερε, εξηγώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 ψήφισε νόμο που έκανε τα ισόβια για ανθρωποκτονία, σε ισόβια ή 15 χρόνια φυλάκισης. «Εμείς που δεν είμαστε πομπώδεις επαναφέραμε την ποινή των ισοβίων ως αποκλειστική ποινή γι’ αυτά τα εγκλήματα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος, ο κ. Μαρινάκης έκανε λόγιο επικοινωνιακό τρικ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε αυτά τα εγκλήματα επιβάλλεται η εσχάτη των ποινών, τα ισόβια. «Τι προτείνει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ; Θέλουν να επανέλθει η θανατική ποινή; Προφανώς και όχι, τα έχουμε λύσει αυτά. Τι θέλουν; Όταν το θύμα είναι γυναίκα να είναι ισόβια και όταν είναι άλλος να είναι λιγότερο;», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

Διαβάστε ακόμη: