Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης,  κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανακοίνωσε ότι «αύριο στις 11 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο. Τότε θα ανακοινωθεί και η αύξηση του κατώτατου μισθού».

Αρχικά, ο κ. Μαρινάκης άσκησε δριμεία κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης αναφορικά με τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και σχολίασε αιχμηρά τις δηλώσεις του Νίκου Παππά, που παρέπεμπαν, σύμφωνα με την πλευρά της κυβέρνησης, σε προσυνεννόηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης πριν από την πρόταση δυσπιστίας.

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑνα συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Πρόκειται για άλλο ένα πυροτέχνημα από μια ανεύθυνη αντιπολίτευση. Αν έχουν κάτι συγκεκριμένο να πουν, να συντάξουν το αντίστοιχο κατηγορητήριο. Δεν το κάνουν, δεν το έχουν κάνει τόσες και τόσες φορές».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Νίκου Παππά περί προσυνεννόησης των κομμάτων αντιπολίτευσης, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε: «Μέχρι χθες νομίζαμε ότι τα κομμάτια του παζλ ήταν δύο: το πρωτοσέλιδο του “Βήματος” και η πρόταση δυσπιστίας του πρόθυμου κ. Ανδρουλάκη. Το τρίτο κομμάτι το αποκάλυψε ο κ. Παππάς, και είναι η προσυνεννόηση. Η συστράτευση δυνάμεων δεν σημαίνει και αύξηση δυναμικής αυτών των δυνάμεων».

Σε σχέση με τη χθεσινή φράση του κ. Φλωρίδη ότι «είναι για τα μπάζα όσοι μιλούν για μπάζωμα» στα Τέμπη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως ο χαρακτηρισμός αυτός αφορά τις πολιτικές δυνάμεις που «φτιάχνουν πολιτικό αφήγημα πάνω στον πόνο των ανθρώπων», όπως είπε.

«Στο προσκήνιο παριστάνουν τους θλιμμένους και τους ευαίσθητους και στο παρασκήνιο φαίνεται ο αληθινός τους εαυτός: διαπραγματεύσεις, παρασκήνιο, παιχνίδια εξουσίας», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.

«Από τον Παππά 13-0, έχουμε τον Παππά 2.0», είπε χαρακτηριστικά για τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας πως ο πρώην υπουργός είπε διαφορετικά πράγματα σήμερα και διαφορετικά χθες.

«Δεν θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Στη συνέχεια, ο Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί τελικά στην Ουάσιγκτον για την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο.

«Δεν θα μεταβεί ο πρωθυπουργός για την καθιερωμένη εκδήλωση στις ΗΠΑ. Δεν είθισται, αλλά έγινε προσπάθεια να πάει, αλλά οι ημερομηνίες δεν συνδυάζονται, δεν κατέστη εφικτό», ανέφερε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως οι σχέσεις ΗΠΑ και Ελλάδας είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Διαβάστε ακόμη: