Σε ανάρτηση και βίντεο του στο Facebook ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, αναφέρει ότι από τις 5 Μαρτίου 2023, μία εβδομάδα μετά το δυστύχημα των Τεμπών, είχε καταγγείλει «ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, παρότι είχαν παραιτηθεί, πήγαιναν κανονικά στα γραφεία τους και είχαν πρόσβαση σε κρίσιμο υλικό». Επιπλέον, αναφέρει ότι σε αλλεπάλληλες δημόσιες τοποθετήσεις του, ρωτούσε με ποιον τρόπο διασφαλιζόταν η προστασία του υλικού από “μονταζιέρες” και “καταστροφείς εγγράφων”».

«Πιέζαμε επί μακρόν για το θέμα και η κυβέρνηση της ΝΔ λοιδορούσε και λασπολογούσε. Χωρίς, όμως, να διαψεύδει», τονίζει ο κ. Παππάς προσθέτοντας ότι «σήμερα, έναν χρόνο και έναν μήνα μετά το δυστύχημα, έναν χρόνο και 20 μέρες μετά την πρώτη καταγγελία μας, αποκαλύπτεται από Το Βήμα, η χυδαιότερη πρακτική συγκάλυψης μετά το μπάζωμα. Το μοντάζ των συνομιλιών σταθμάρχη και μηχανοδηγών».

Ο κ. Παππάς τονίζει: «το έγκλημα της συγκάλυψης είναι το δεύτερο έγκλημα σε αυτή την υπόθεση. Το πρώτο στοίχισε τη ζωή 57 συνανθρώπων μας. Το δεύτερο δεν θα στοιχίσει την αλήθεια και τη μνήμη τους».

Διαβάστε ακόμη: