Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, προανήγγειλε «αυτονόητες συνέπειες» που οδηγούν ακόμα και στη διαγραφή όσων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας δεν ψηφίσουν τη ρύθμιση για το μεταναστευτικό σήμερα στη Βουλή.

Ο κ. Μαρινάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς ειδικά για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το τι θα σημαίνει τυχόν καταψήφιση από εκείνον της ρύθμισης, απάντησε ότι «θα είναι μια έκφραση πρώην πρωθυπουργού ενώ πριν από λίγα 24ωρα είχαμε την ψήφιση του προϋπολογισμού που είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις ορισμένες βουλευτών και με αφορμή την κριτική από την αντιπολίτευση «επειδή ορισμένοι βουλευτές εξέφρασαν τις ενστάσεις τους», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι «στη Νέα Δημοκρατία ακούγονται όλες οι απόψεις και προχωράει μπροστά. Σημασία έχει οι ενστάσεις να ακούγονται και να απαντώνται» προσθέτοντας ότι «στο τέλος της ημέρας θα ψηφίσουν τη διάταξη και αυτό μετράει».

Σχετικά με το περιεχόμενο της τροπολογίας, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «απαντάει στις ανάγκες της κοινωνίας. Είναι μια βεβαίωση διαμονής υπό τον όρο της εργασίας. Η 3ετια είναι προϋπόθεση για να πάρει κάποιος την άδεια διαμονής. Όταν κάποις έχει άδεια διαμονής για εργασία και δεν έχει εργασία τότε είναι de facto παράνομος και κινούνται οι σχετικές διαδικασίες».

«Αυτό που θέλει να κάνει η διάταξη είναι να καλύψει κάποιες ανάγκες για εργατικά χέρια αλλά de facto με προϋποθέσεις και όχι στο διηνεκές, όχι να έρθει, δηλαδή, αύριο κάποιος στην Ελλάδα να βρει δουλειά και να πάρει άδεια διαμονής» πρόσθεσε, απαντώντας ότι αν αλλάξει ο εργοδότης «θα προβλέπεται ρητά στη διάταξη τι θα ισχύει καθώς θα απαγορεύεται να γίνει καταχρηστικά».

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα αν οι αντιδράσεις προκλήθηκαν από λάθος χειρισμούς, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «πολλές φορές δημιουργούνται διαφωνίες από τίτλους. Υπήρξε εντύπωση για ελληνοποιήσεις και για αυτό υπήρξε επίκληση της δήλωσης μου. Η τροπολογία εισήχθη στην επιτροπή και τεκμηριώθηκε και όσα είπαν Γεωργιάδης και Καιρίδης στα κανάλια είχαν ήδη ειπωθεί στην επιτροπή. Εγώ θεωρώ πιο συνετή στάση να προστατεύουμε την δημόσια ασφάλεια βάζοντας όρους και προστατεύοντας τα σύνορα».

Διαβάστε ακόμη: