search

ΣΠΟΡ

Paul Parsons: Ο Μέσι και ο Αντετοκούνμπο «ξανά παιδιά» με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Χρησιμοποιώντας προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης γύρισε τον χρόνο πίσω με την καλλιτεχνική του έμπνευση και μεταμόρφωσε ψηφιακά σε παιδιά, τους αγαπημένους αστέρες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ.

Ο Μέσι και ο Αντετοκούνμπο «ξανά παιδιά» με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Ο καλλιτέχνης Paul Parsons γύρισε τους αστέρες του επαγγελματικού αθλητισμού πίσω στα παιδικά τους χρόνια.

Χρησιμοποιώντας προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης γύρισε τον χρόνο πίσω με την καλλιτεχνική του έμπνευση και μεταμόρφωσε ψηφιακά σε παιδιά, τους αγαπημένους αστέρες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ.

Ο Parsons δημοσίευσε τις φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Instagram, προσελκύοντας τεράστιο ενδιαφέρον με τις καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και των Lionel Messi, Kylian Mbappe, Cristiano Ronaldo, Neymar, Harry Kane, Gareth Bale, Kevin De Bruyne, Mohamed Salah, Antoine Griezmann και Robert Lewandowski.

Ολοένα και πιο διαδεδομένη γίνεται η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ιδίως στο TikTok οι χρήστες μπορούν μέσω φίλτρων ΑΙ (σ.σ. Artificial Intelligence – Τεχνητή νοημοσύνη) να ανεβάσουν φωτογραφίες και να τις επεξεργαστούν, δημιουργώντας, για παράδειγμα, εφάνταστα πορτρέτα που θυμίζουν πίνακα ζωγραφικής είτε τοπία ενός φανταστικού κόσμου, ενώ μπορούν να «ζητήσουν» από το φίλτρο να δημιουργήσει μια εικόνα εξ ολοκλήρου από το μηδέν, εισάγοντας απλώς το κείμενο ή τη φράση σε γεννήτρια εικόνων που χρησιμοποιεί την εν λόγω τεχνολογία.

Ωστόσο, οι εν λόγω τεχνολογίες στα χέρια ενός έμπειρου καλλιτέχνη -σε σύγκριση με ένα απλό χρήστη των Social Media– μπορούν να αξιοποιηθούν στο έπακρο και να κάνουν «θαύματα», όπως να γυρίσουν τον χρόνο πίσω. Πολλοί καλλιτέχνες και σχεδιαστές χρησιμοποιούν τεχνολογία AI για να δημιουργήσουν δυναμικές εικόνες, βίντεο και διαδραστικό περιεχόμενο.

Οι αστέρες… νήπια

Πιο συγκεκριμένα, ο καλλιτέχνης που είναι γνωστός με το όνομα Paul Parsons, χρησιμοποίησε προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης για να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να επαναφέρει αγαπημένους αστέρες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ στην παιδική τους ηλικία.

Στη συνέχεια δημοσίευσε τις σχετικές φωτογραφίες με τα αξιολάτρευτα και διάσημα νήπια στον λογαριασμό του στο Instagram, προκαλώντας τον ενθουσιασμό των ακολούθων του και λαμβάνοντας διθυραμβικά σχόλια για το έργο του

Διαβάστε ακόμη: