Κορυφώνονται οι έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέληξαν η Ίριδα και η Μαλένα στην Πάτρα. Παράλληλα, συνεχίζονται από τις Αρχές οι έρευνες για τον εντοπισμό στοιχείων από τις ηλεκτρονικές συσκευές της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Στο μεταξύ, η προγραμματισμένη για σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, εκταφή των οστών της μικρής Μαλένας, δεν θα πραγματοποιηθεί. Όπως έχει γίνει γνωστό, αφού παρέλθουν τα τρία χρόνια από το θάνατο είναι απαραίτητη η μεταφορά των οστών, ωστόσο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η οικογένεια, η διαδικασία αυτή θα μεταφερθεί εντός του εξαμήνου.

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η δεύτερη έκθεση για την Μαλένα

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης είχε διορισθεί από την Εισαγγελία Αθηνών για τυχόν ιατρικά λάθη στην περίπτωση της Μαλένας. Η μικρή πέθανε στις 13/4/2019, ο διορισμός έγινε σχεδόν δύο χρόνια μετά (5/3/2021) και η έκθεση παραδόθηκε στις 14/4/2021. Όταν ο κ.Τσαντίρης ξεκίνησε την έρευνά του για τυχόν ιατρικά λάθη, είχε πεθάνει ήδη η Ίριδα και η Τζωρτζίνα είχε κάνει την πρώτη εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η Μαρία Ελένη Δασκαλάκη απεβίωσε στις 13.04.2019 από αδιευκρίνιστα αίτια. Με την νεκροτομή δε διαπιστώθηκε αιτία θανάτου, με την τοξικολογική δεν διαπιστώθηκε δηλητηρίαση και με την ιστολογική εξέταση διαπιστώθηκε κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων» και ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια.

Ανέφερε παράλληλα πως δεν προκύπτει λάθος ιατροδικαστική διάγνωση, διότι με τη νεκροψία – νεκροτομή δεν μπορεί σε όλες τις περιπτώσεις να αναδειχθεί σαφή αιτία θανάτου και σε αυτές τις περιπτώσεις ζητείται ιστολογική εξέταση. Αφενός επισημαίνονται τα αδιευκρίνιστα αίτια, αφετέρου δεν είναι λάθος η ιατροδικαστική διάγνωση και ζητά να γίνει περαιτέρω διερεύνηση για τα αίτια.

Πάτρα: Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη εκταφή των οστών της Μαλένας - Πού κινούνται οι έρευνες

Πού κινούνται οι έρευνες για την Ρούλα Πισπιρίγκου

Οι Αρχές προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο δεύτερο κοινό email της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη καθώς αναζητούν κωδικούς κι άλλων συσκευών.

Ήδη τα ηλεκτρονικά αρχεία του email με το ποδοσφαιρικό ψευδώνυμο του Μάνου, το οποίο ήταν «tanalias219» που παραχώρησε στη Ρούλα έχει δώσει πολύτιμα στοιχεία στις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από αυτό το email έγιναν οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο από το τάμπλετ της Τζωρτζίνας για τα αναισθητικά φάρμακα, τα φαρμακευτικά βιβλία και την κεταμίνη.

Παράλληλα, σήμερα το μεσημέρι ολοκληρώνεται ο κύκλος των καταθέσεων ενώπιον της 18ης ανακρίτριας των γιατρών από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων για την υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας. Θα συνεχιστεί η διαδικασία μετά το Πάσχα με το νοσηλευτικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού νοσοκομείου Πατρών στο οποίο νοσηλεύτηκε η 9χρονη.

Ο Μάνος Δασκαλάκης αναγνωρίζει τη φωνή της Ρούλας Πισπιρίγκου πίσω από τα ανώνυμα τηλεφωνήματα

Τη φωνή της Ρούλας Πισπιρίγκου αναγνωρίζει η πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη πίσω από ανώνυμα τηλεφωνήματα που τον έβαζαν στο «κάδρο» των υπόπτων.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία του αστυνομικού συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλου, η πλευρά του 30χρονου πατέρα δηλώνει με βεβαιότητα πως η φωνή ανήκει στην 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Είχαν προηγηθεί δύο τηλεφωνήματα σε τηλεοπτικές εκπομπές, ένας στς 15 και ένα στις 25 Μαρτίου, στα οποία μια «μυστυριώδης» γυναίκα με αλλοιωμένη φωνή λέει χαρακτηριστικά ότι επιρρίπτει την ευθύνη για τους θανάτους των τριών παιδιών από την Πάτρα στον Μάνο Δασκαλάκη. «Γιατί αυτός ξέρει τι απέγιναν τα παιδιά του», «Σώστε τη ψυχή των παιδιών αυτών» φέρεται να έλεγε η γυναίκα στο τηλέφωνο.

Οι αστυνομικές Αρχές δηλώνουν πως μπορεί να επιβεβαιωθεί αυτό μέσω έρευνας στα αστυνομικά εργαστήρια παρά την αλλοίωση της φωνής.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι κλήσεις σε δημοσιογράφο που την «καίνε»

Ισχυρές ενδείξεις πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι το πρόσωπο πίσω από δυο ανώνυμα τηλεφωνήματα που έγιναν σε δημοσιογράφο έχουν εντοπίσει οι Αρχές.

Όπως προκύπτει από τον λογαριασμό του τηλεφωνικού αριθμού που χρησιμοποιούσε η κατηγορούμενη το πρωινό της 25ης Μαρτίου υπήρχαν δυο εξερχόμενες κλήσεις προς το κινητό τηλέφωνο της δημοσιογράφου η οποία δέχθηκε δύο ανώνυμα τηλεφωνήματα από γυναίκα που προσποιήθηκε πως είναι η μητέρα της νέας συντρόφου του Μάνου Δασκαλάκη.

Η ώρα που πραγματοποιήθηκαν οι κλήσεις ταιριάζει απόλυτα με τα όσα ανέφερε η δημοσιογράφος της εκπομπής T-Live, Γιώτα Κηπουρού, η οποία δέχτηκε τα εν λόγω τηλεφωνήματα.

Όπως και στο τηλεφώνημα της 15ης Μαρτίου έτσι και σε αυτό της 25ης Μαρτίου η γυναίκα που τηλεφωνεί όχι μόνο προσπαθεί να μετακυλήσει την ευθύνη για τον θάνατο των παιδιών στο Μάνο Δασκαλάκη αλλά ουσιαστικά «ομολογεί» ότι τα τρία κορίτσια από την Πάτρα δεν κατέληξαν από παθολογικά αιτία.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αξιολογούνται ήδη ως πολύ σοβαρά από τις Αρχές καθώς ερευνητές της υπόθεσης κάνουν λόγο για «έμμεση ομολογία».

Η πρώτη κλήση πραγματοποιείται στις 11:01 το πρωινό της 25ης Μαρτίου και έχει διάρκεια 2 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα και η δεύτερη στις 11:33 και έχει διάρκεια 6 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα.

Πάτρα: Οι κλήσεις από την Ρούλα Πισπιρίγκου σε δημοσιογράφο που την «καίνε» - Πού κινούνται οι έρευνες

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η ανάρτηση του Λέων για την Μαλένα

Μια ανάρτηση που έκανε ο Γρηγόρης Λέων περιγράφει με γλαφυρότητα τον τρόπο με τον οποίο η Μαλένα θα μπορούσε να έχει οδηγηθεί σε ασφυξία.

Όπως γράφει ο Ιατροδικαστής στο twitter: «Στη Μαλένα είναι σημαντικό να αξιολογηθούν ορθά όλα τα τραύματα του παιδιού στο πρόσωπο από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν. Το ύψος των αμυχών στη βάση της μύτης (ψηλά) είναι πλήρως συμβατό με ασφυξία. Ο δράστης της φωτογραφίας (από τη βιβλιογραφία) είναι αριστερόχειρας».

Καρδιολόγος Ωνασείου: «Δεν βρήκαμε τίποτα στο αίμα Τζωρτζίνας και Ίριδας»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών όχι μόνο όσον αφορά στον θάνατο του μεγαλύτερου παιδού της οικογένειας Δασακαλάκη, της 9χρονης Τζωρτζίνας, αλλά αίσθηση προκαλούν και οι δηλώσεις ειδικών για τα άλλα δύο παιδιά που χάθηκαν. Από την αρχή των ερευνών, η Ρούλα Πισπιρίγκου προσπαθούσε να πείσει ότι οι αιφνίδιοι θάνατοι των τριών παιδιών της οφείλονταν σε κληρονομικά αίτια.

Οι επιστήμονες, όμως, δεν αρκέστηκαν στα λόγια της 33χρονης κατηγορούμενης. Οι συνδυαστικές αιματολογικές και καρδιολογικές εξετάσεις που έγιναν σε όλα τα μέλη της οικογένειας για να βρεθεί αν υπάρχει κάποια κληρονομική πάθηση, κατέρριψαν το άλλοθι της Πισπιρίγκου.

Το Mega αποκαλύπτει πώς έγιναν οι εξετάσεις του γενετικού ελέγχου και τι έψαξαν οι επιστήμονες, καθώς και τα αποτελέσματα, σύμφωνα με την κατάθεση του υπεύθυνου της Μονάδας Κληρονομικών και Σπάνιων Καρδιαγγειακών Παθήσεων του Ωνασείου, του καρδιολόγου Άρη Αναστασάκη.

«Ζητήσαμε αίμα της Τζωρτζίνας και αίμα του έξι μηνών βρέφους, που είχε πεθάνει. Επιπλέον ζητήσαμε να μας στείλουν ό,τι κλινικό στοιχείο υπήρχε από το πρώτο παιδί της οικογένειας που είχε πεθάνει το 2019, τη Μαλένα. Ήρθαν και οι γονείς στο Ωνάσειο και πήραν δείγμα αίματος, ενώ υποβλήθηκαν σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο» εξηγεί ο κ.Αναστασάκης.

«Οι εξετάσεις των γονιών, αλλά και των παιδιών ήταν απολύτως καθαρές και έδειξαν ότι δεν υπήρχε κάποια κληρονομική πάθηση στην οικογένεια. Οι επιστήμονες αρχικά έκαναν γονιδιακούς ελέγχους στο αίμα της Τζωρτζίνας και της Ίριδας, ελέγχοντας 128 γονίδια που ευθύνονται για καρδιακές παθήσεις και όπως λέει χαρακτηριστικά o καρδιολόγος, δεν βρήκαμε τίποτα» προσθέτει.

«Στείλαμε ξανά τα δείγματα αίματος των παιδιών »

«Προχωρήσαμε σε ανεξάρτητο έλεγχο των δύο παιδιών, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας. Πήραμε το αίμα του ενός παιδιού (Τζωρτζίνα) και το ελέγξαμε για όλα τα 128 γονίδια που συνδέονται με μυοκαρδιοπάθειες και αρρυθμιογόνα, ηλεκτρικά σύνδρομα που προκαλούν νεανικό αιφνίδιο θάνατο. Το ίδιο ακριβώς κάναμε και για το άλλο παιδί (Ίριδα). Το αποτέλεσμα των γενετικών ελέγχων ήταν αρνητικό για μεταλλάξεις, παθολογικές σε όλα τα γονίδια που ελέγχθηκαν. Με λίγα λόγια δεν βρήκαμε τίποτα» σημείωσε ακόμη ο κ.Αναστασάκης.

Ο καρδιολόγος του Ωνασείου, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Απευθύνθηκε και σε άλλο εξειδικευμένο κέντρο για περαιτέρω εξετάσεις, όπου ελέγχθηκαν επιπλέον 840 γονίδια. Τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων βγήκαν στις 30 Μάρτιου και ήταν επίσης αρνητικά και σε κάποια γονιδιακή πάθηση.

«Ουσιαστικά εξαντλήσαμε τα όρια της υπάρχουσας γνώσης στην εξέταση της διερεύνησης του αιφνίδιου θανάτου. Στη συνέχεια, για λόγους ερευνητικούς, στείλαμε ξανά τα δείγματα αίματος των παιδιών στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για να διερευνηθούν για 840, πλέον, γονίδια» τόνισε.