Οι επόμενες μέρες είναι αρκετά κρίσιμες στην εξέλιξη των ερευνών για τη λύση του γρίφου του θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα και δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπάρξουν ακόμα και συλλήψεις. Όπως φαίνεται, η υπόθεση, που απασχολεί εδώ και μήνες το πανελλήνιο, βρίσκεται πλέον σε τροχιά εξιχνίασης..

Πολλά θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών ερευνών κυρίως στην περίπτωση της Τζωρτζίνας αλλά μέχρι τότε οι έρευνες εστιάζονται, μεταξύ άλλων, στις καταθέσεις των γιατρών και νοσηλευτών που ασχολήθηκαν με τα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των ιατροδικαστών αναμένεται να παραδώσει στις Αρχές το πόρισμα θανάτου του πρώτου παιδιού από την Πάτρα, της Μαλένας.

Η εικόνα που έχουν καταφέρει να σχηματίσουν οι αστυνομικοί οφείλεται κατά ένα μέρος στην ολοκλήρωση ενός σημαντικού σκέλους των τοξικολογικών εξετάσεων της εννιάχρονης Τζωρτζίνας που απεβίωσε από αδιευκρίνιστα αίτια στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Θα διερευνηθεί από τους ειδικούς η ύπαρξη ουσιών όπως τα παράγωγα του καλίου, οι οποίες είναι δύσκολα ανιχνεύσιμες σε έναν οργανισμό αλλά μπορούν να επιφέρουν το θάνατο με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια όπως η καρδιακή ανεπάρκεια. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το τελικό στάδιο των ερευνών το οποίο αφορά στις κλήσεις για κατάθεση από όλα τα πρόσωπα που έχουν σχέση με την υπόθεση μαζί και με τους γονείς των τριών κοριτσιών.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους ο αρμόδιος εισαγγελέας μπορεί να ασκήσει δίωξη ακόμη και με το πόρισμα του ιατροδικαστή εφόσον αποδειχθεί οτι ο θάνατος ήταν ασφυκτικός και βίαιος σε συνδυασμό με τις μαρτυρικές καταθέσεις που δείχνουν ότι κάποιος είναι ύποπτος, να έχει διαπράξει ένα έγκλημα.

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Δεν πειράζει, θα κάνουμε άλλο παιδί εμείς»

Στις 21 Μαρτίου του 2021, η μόλις επτά μηνών Ίριδα μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Σύμφωνα με την εκπομπή Live News στο MEGA, γιατροί ανέφεραν ότι μπροστά τους υπήρξε μια στιχομυθία των γονιών, όπου η μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, φέρεται να είπε χαρακτηριστικά στον πατέρα, Μάνο Δασκαλάκη: «Δεν πειράζει, θα κάνουμε άλλο παιδί εμείς».

Λίγες ώρες μετά, η 33χρονη έκανε και μια ανάρτηση στο Facebook, γράφοντας: «Ενώ περιμένουμε παιδί, η θαυμαστή μητέρα σου χάνει εσένα, Ίριδά μου». Όλα αυτά, μάλιστα, σε μια περίοδο που, όπως έχει πει η ίδια η μητέρα των κοριτσιών, με τον σύζυγό της είχαν χωρίσει.

Όσον αφορά στην τέταρτη εγκυμοσύνη της Ρούλας Πισπιρίγκου, φαίνεται ότι αποτελεί ερωτηματικό για τους γιατρούς το πώς η κύηση αυτή διακόπηκε με χάπια, ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν σε τόσο προχωρημένη εγκυμοσύνη, καθώς φέρεται να ήταν 2,5 μηνών έγκυος.

Μαρτυρία της γυναίκας που φρόντιζε την Τζωρτζίνα: «Δεν χρειάζεται να της δώσεις νερό»

Την ώρα που αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας περισσότερες αποκαλύψεις τις επόμενες ημέρες για την υπόθεση στην Πάτρα, η γυναίκα που είχε αναλάβει τη φροντίδα της 9χρονης Τζωρτζίνας περιγράφει τη σχέση που είχε με το παιδί καθώς και τη μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Εγώ με τη μητέρα της δεν είχα καλή επικοινωνία. Έτυχε μία ημέρα να λείπει η νοσηλεύτρια για δύο ημέρες και της εξήγησα ότι εγώ σαν υπεύθυνη δεν μπορούσα το παιδί να το δεχτώ για δύο ημέρες, διότι η Τζωρτζίνα σιτιζόταν από γαστροστομία κι εγώ δεν ήξερα. Δηλαδή δεν μπορούσα να εξυπηρετήσω το παιδί», είπε στο Mega.

«Όταν της το είπα έγινε πολύ μεγάλη φασαρία, ότι δεν γίνεται και ότι οφείλω να πάρω το παιδί, κι εάν θα έλειπε ένα μήνα η νοσηλεύτρια. Της λέω ”εάν θα έλειπε ένα μήνα θα όφειλα σαν κέντρο να βρω μία λύση, αλλά σας μιλάω για δύο ημέρες”. ”Όχι”, μου λέει, ”θα το πάρεις, είσαι υποχρεωμένη”. Μα κυρία Ρούλα δεν μπορώ να δώσω ούτε νερό στο παιδί σας. Γυρνάει και μου λέει: “δεν χρειάζεται να της δώσεις νερό, δεν έχει 40 βαθμούς έξω”», πρόσθεσε.

«Της απάντησα “α, συγγνώμη, γιατί εγώ τον χειμώνα έδινα στο παιδί μου νερό’‘», συμπλήρωσε η γυναίκα.

«Σε εμάς στο κέντρο το γέλιο και το κακάρισμά της ήταν απίστευτο. Ήταν ευτυχισμένη στο κέντρο», είπε η γυναίκα για το πώς περνούσε η Τζωρτζίνα στο Κέντρο Αποκατάστασης.

«Για το σπίτι δεν μπορώ να σας πω. Όμως μπορώ να σας πω ότι η συνοδός μου είπε δύο φορές ότι το πήρε κλαμμένο. Όπως πολύ άσχημα παραλάβαμε την Τζωρτζίνα μετά τη μαγνητική, λίγο πριν φύγει από τη ζωή. Εκείνη τη μέρα το παιδί ήταν χάλια και βέβαια ενημερώσαμε τη μητέρα. Είπαμε ότι μετά από μία ολική νάρκωση, γιατί μας είπε ότι τη μαγνητική την έκανε με ολική νάρκωση, είπαμε ότι ίσως ήταν ακόμα επηρεασμένη», κατέληξε.

Βασική μάρτυρας, η οποία μίλησε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη και μάλιστα δύο φορές, δέχεται απανωτά τηλεφωνήματα από την μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου:

Πάτρα: «Εφιάλτης» η Ρούλα Πισπιρίγκου για μάρτυρα που μίλησε στην Νικολούλη