Ακόμα δύο καταγγελίες φέρεται να αγγίζουν τον γνωστό ηθοποιό και μέχρι χθες, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται για μια γυναίκα που έχει αποτανθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάνοντας λόγο για περίπτωση κακοποίησης και η οποία έχει και ιατροδικαστική έκθεση και για έναν άνδρα, πρώην συνεργάτη του κ. Γεωργούλη, ο οποίος κάνει λόγο για κάκιστες εργασιακές συνθήκες κατά την περίοδο που βρέθηκε στο γραφείο του ευρωβουλευτή.

Η δεύτερη γυναίκα -μετά την Ελένη Χρονοπούλου – φέρεται να είναι έτοιμη να καταγγείλει τον Αλέξη Γεωργούλη για σεξουαλική κακοποίησή της και ξυλοδαρμό! Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό που ετοιμάζεται να καταγγείλει η συγκεκριμένη γυναίκα έλαβε χώρα ενώ η ίδια εργαζόταν ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του κ. Γεωργούλη.
Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα έχει προσεγγίσει ήδη γνωστό δικηγόρο των Αθηνών και είναι έτοιμη να προβεί σε καταγγελία στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η δεύτερη γυναίκα που καταγγέλλει τον Αλέξη Γεωργούλη φέρεται να έχει στη διάθεσή της και ιατρικές γνωματεύσεις πού αναφέρονται σε σωματική κακοποίησή της.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Αμηχανία επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από χθες ένας από τους ευρωβουλευτές του βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης. Ο Αλέξης Γεωργούλης καταγγέλθηκε από τη δικηγόρο στην Κομισιόν και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ελένη Χρονοπούλου για βαρύ περιστατικό κακοποίησης, πριν από τρία χρόνια. Ο ευρωβουλευτής παραιτήθηκε και η υπόθεση πλέον παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα έγινε γνωστό, με τη σχεδόν ταυτόχρονη έκδοση τριών ανακοινώσεων, του Αλέξη Γεωργούλη, του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο -πρώην πλέον- ευρωβουλευτής της Κουμουνδούρου ερευνάται για ένα εξαιρετικά βαρύ αδίκημα και αποπέμπεται από τη θέση του.

Η «γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσαμε άμεσα

Όπως όλα δείχνουν, στον ΣΥΡΙΖΑ η υπερασπιστική γραμμή είναι διπλή: Αφενός επιχειρούν να πείσουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας δεν γνώριζε τίποτα για το ζήτημα Γεωργούλη και ότι το πληροφορήθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα. Και αφετέρου ότι πήρε άμεσα την απόφαση να απομακρύνει τον ευρωβουλευτή μόλις έγινε γνωστή η καταγγελία από την Εισαγγελία του Βελγίου.

Πάνω στη «γραμμή» αυτή τοποθετήθηκε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης μέσω Twitter, κάνοντας λόγος για «ακαριαία» αντίδραση, λέξη που προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς, όπως έχει γίνει γνωστό, η καταγγελία υπάρχει εδώ και τρία χρόνια.

Εξηγήσεις ζήτησε η ΝΔ, «ο Τσίπρας γνώριζε» δήλωσε ο Α. Γεωργιάδης

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της χθες ζητούσε εξηγήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας συγκεκριμένα να δοθούν λεπτομέρειες για την καταγγελία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα εμφανίστηκε απολύτως βέβαιος πως ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για την καταγγελία εναντίον του Αλέξη Γεωργούλη.

«Ήξερε και τον κάλυπτε ο Τσίπρας. Αυτό είναι βέβαιο 100%. Καταγγελία που είναι από το 2020 και δεν την έχει πάρει χαμπάρι ο ΣΥΡΙΖΑ; Να είμαστε σοβαροί, υπάρχει στοιχειώδης νοημοσύνη», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και επανέλαβε τα περί τοξικότητας του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας ως παραδείγματα τις υποθέσεις Λιγνάδη και Κολωνού. «Όταν έγινε η καταγγελία κατά Λιγνάδη, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου δολοφονία χαρακτήρα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Λίνας Μενδώνη. Για τη Μενδώνη ζητούσαν να… εξαφανιστεί από τη χώρα, υποστηρίζοντας πως είναι απαράδεκτο που δεν γνώριζε. Τα ίδια και στην υπόθεση του Κολωνού με τη 12χρονη».

ΠΑΣΟΚ: «Η καταγγελία αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα»

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, σε ανακοίνωσή του, τόνισε ότι η καταγγελία αφορά «σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη. Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος [ο Γεωργούλης]».

Το Γραφείο Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Κουμουνδούρου για τη διαρροή του ονόματος της Ελένης Χρονοπούλου, σημειώνοντας το εξής: «Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να αφήνουν να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία. Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον».

Στους ισχυρισμούς της Χαριλάου Τρικούπη έδωσε μια πρώτη απάντηση ο Γιώργος Κατρούγκαλος: «Σίγουρα η διαρροή όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή είδα μία αναφορά του ΠΑΣΟΚ χθες, διευκρίνισα από την ευρωομάδα μας και από το κόμμα μας ότι δεν έχει γίνει από εμάς η διαρροή. Είναι νόμος από το 1997 για τα προσωπικά δεδομένα. Αμέσως αντιδράσαμε ακαριαία και δεύτερον δεν είναι δικαίωμα επιλογής του δημοσιογράφου εάν θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία της καταγγέλλουσας, είναι υποχρέωσή του να μη δημοσιοποιήσει, και τρίτον, αυτό είναι το κολοσσιαίο θέμα της πολιτικής επικαιρότητας ή αυτό θέλετε να φτιάξετε; Εμείς ενημερωθήκαμε από την ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου», ανέφερε μιλώντας στο Mega.

Ο επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής επέμεινε ότι η διαρροή έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Η ποινική προδικασία, σε χώρες όπως το Βέλγιο, είναι μυστική. Είναι ξεκάθαρο από πού βγήκε αυτή η διαρροή, η διαρροή βγήκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι το πρώτο και κύριο του φαρισαϊσμού. Αυτό είναι σε συνέχεια και αρμονία με την ανακοίνωση του κ. Γεωργούλη, η οποία είναι ένα μνημείο χυδαιότητας. Ο κ. Γεωργούλης λέει ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι η καταγγελία έγινε πριν από 3 χρόνια, λέει ότι έγινε τώρα η καταγγελία, άρα λέει ψέματα και προσπαθεί να κάνει ενοχοποίηση του θύματος. Επίσης, πάει να υποτιμήσει το γεγονός ως μια τάχα, δήθεν κι αόριστη παρενόχληση, ενώ είναι μια κατηγορία για βαρύτητα ποινικά αδικήματα», δήλωσε μιλώντας στο Mega.

Επώνυμη από το 2020 η καταγγελία από τη Χρονοπούλου

Από το 2020 έχει γίνει η καταγγελία σε βάρος του ανεξάρτητου πλέον, προερχόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Χρονοπούλου.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις αρχές του 2020 είχε γίνει καταγγελία σε βάρος του για «βαριά ποινικά αδικήματα» και στην συνέχεια, το ίδιος έτος προσωποποιήθηκε. Σύμφωνα δεν με τις ίδιες πληροφορίες η καταγγελία είναι επώνυμη -και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη- από τον χρόνο πλησίον της πράξης.

Ποιοι ήξεραν για τις καταγγελίες εναντίον Γεωργούλη – Οι φήμες στον ΣΥΡΙΖΑ και η τριετής έρευνα των Βέλγων

Την ίδια ώρα, νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση που αφορά την καταγγελία κατά του πρώην πλέον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη.

Η καταγγελία του στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Ελένης Χρονοπούλου σε βάρος του γνωστού ηθοποιού, έγινε το 2020 και κατά πληροφορίες αφορά βιασμό και ξυλοδαρμό.

Μπορεί το θέμα να ήρθε χθες στην επικαιρότητα μετά την αναφορά της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα και ο ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει ότι μόλις χθες ενημερώθηκε,  ωστόσο όπως προκύπτει η υπόθεση φέρεται να ήταν γνωστή από την πρώτη στιγμή γνωστή στις Βρυξέλλες. Μάλιστα, στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο ηθοποιός είχε κληθεί σε εξηγήσεις από τον επικεφαλής της Δημήτρη Παπαδημούλη.

Αλέξης Γεωργούλης: Όταν πρωταγωνιστούσε σε καμπάνια κατά της βίας… σε βάρος των γυναικών

Κρατώντας πλακάτ με σύνθημα «Μίλα! Είμαστε δίπλα σου», ο Αλέξης Γεωργούλης πρωταγωνιστεί, τον Νοέμβριο του 2020, σε καμπάνια κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας των γυναικών.

Πρόκειται για την ίδια χρονιά που η Ελένη Χρονοπούλου, δικηγόρος, νομική σύμβουλος της Κομισιόν και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κατήγειλε τον ευρωβουλευτή για ξυλοδαρμό και βιασμό.

Το post του Αλέξη Γεωργούλη είχε γίνει ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών και ο ηθοποιός είχε στείλει το δικό του μήνυμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Γεωργούλης είχε κοινοποιήσει μία φωτογραφία του και είχε γράψει το παρακάτω μήνυμα:

«Η βία κατά των γυναικών είναι μία επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου.

Ο όρος “βία κατά των γυναικών” περιλαμβάνει κάθε πράξη βίας που στηρίζεται στο φύλο και έχει ως αποτέλεσμα ή είναι δυνατό να έχει ως αποτέλεσμα, την σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βλάβη ή πόνο για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των απειλών τέτοιων πράξεων, τον εξαναγκασμό ή την αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας είτε αυτό προκύπτει στην δημόσια είτε στην ιδιωτική ζωή.

Γνωρίζετε ότι …
1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της.
1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού
40% με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας
500.000 με 2.000.000 άνθρωποι στον κόσμο, κυρίως γυναίκες και παιδιά, εκτιμάται ότι διακινούνται παράνομα κάθε χρόνο με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την εξαναγκαστική εργασία.

25 Νοεμβρίου Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών».

Οταν μιλούσε για το ελληνικό MeToo

Ένα χρόνο μετά την παραπάνω ανάρτηση, ο Αλέξης Γεωργούλης, που τέθηκε, χθες, εκτός ΣΥΡΙΖΑ και της ευρωκοινοβουλευτικής του ομάδας, μίλησε για το ελληνικό #MeToo, τη σεξουαλική κακοποίηση και την κακοποιητική συμπεριφορά σε χώρους δουλειάς.

Διαβάστε περισσότερα