Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μίλησε για το θέμα της απομάκρυνσης του Αλέξη Γεωργούλη από το κόμμα και την ευρωομάδα, μετά την έρευνα των βελγικών Αρχών και τις καταγγελίες σε βάρος του για κακοποίηση, από την Ελένη Χρονοπούλου του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, ο κ. Κούλογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε: «Υπήρχαν φήμες και για το λόγο αυτό ο κ. Γεωργούλης κλήθηκε αρμοδίως για να απαντήσει αν υπήρχε κάτι και το αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Ακόμη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε πως ο Αλέξης Γεωργούλης είχε κληθεί από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Παπαδημούλη, όταν υπήρξαν αυτές οι φήμες, και τις είχε διαψεύσει.

Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε ακαριαία

Παράλληλα, σήμερα το πρωί, για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος είχε, κατά τον κ. Κούλογλου, εξετάσει αρμοδίως τον Αλέξη Γεωργούλη ρίχνοντας τα πυρά του κατά όσων δημοσίευσαν τις φωτογραφίες της Ελένης Χρονοπούλου, επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε άμεσα.

Μετσόλα: «Έλαβα αίτημα»

Συγκεκριμένα, η κυρία Μετσόλα ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, περίπου στις έξι χθες το απόγευμα ώρα Ελλάδας, ότι υπάρχει αίτημα από την Εισαγγελία του Βελγίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξη Γεωργούλη, αναφέροντας σχετικά πως «έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων».

Εκείνη ακριβώς την ώρα και μέσω της ανακοίνωσης της Πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημερώθηκε, κατά πληροφορίες, για το ζήτημα και η αξιωματική αντιπολίτευση, στελέχη της οποίας δήλωναν κεραυνοβολημένα από την παραπάνω εξέλιξη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η είδηση του αιτήματος των εισαγγελικών Αρχών του Βελγίου τάραξε την εορταστική ανάπαυλα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος φέρεται να τηλεφώνησε εκείνες τις στιγμές στον Αλέξη Γεωργούλη, για να επικοινωνήσει απευθείας με τον Ευρωβουλευτή, προκειμένου να πληροφορηθεί την αιτία της διαβίβασης του σχετικού αιτήματος προς την Πρόεδρο του Ευρωκοιβουλίου.

Τότε, ο ευρωβουλευτής φέρεται να απάντησε πως πρόκειται για ζήτημα προσωπικού χαρακτήρα, επιμένοντας στο ψευδές της καταγγελίας.

Διαβάστε περισσότερα