Σάλος έχει προκληθεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μετά τις καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον γνωστό ηθοποιό και πρώην πλέον ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος τέθηκε εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μια εξ αυτών έγινε από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ η οποία κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη, με τον ίδιο να παραιτείται και την ασυλία του να αίρεται.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το  το θύμα φέρεται να είναι σήμερα υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παλιότερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Το θύμα έχει μακρά εμπειρία στα ευρωπαϊκά ζητήματα, ενώ έχει εργαστεί παλιότερα στο πλευρό Ελλήνων και ξένων ευρωβουλευτών.

Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στο άκουσμα της καταγγελίας

Στο άκουσμα της καταγγελίας, δριμεία ήταν η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με όσα είπαν στο iefimerida.gr στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη «πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ποινικό αδίκημα και όχι απλώς μια καταγγελία για παρενόχληση». Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ θεωρείται «αδιανόητο ένα κόμμα που στην προμετωπίδα του κυριαρχούν τα δικαιώματα των γυναικών να διακινούν ονόματα», ενώ σπεύδουν να προσθέσουν πως η γυναίκα που έκανε την καταγγελία «έχει σεβαστεί εδώ και τρια χρόνια την ανακριτική διαδικασία των βελγικών αρχών και δεν έχει μιλήσει».

Η Ελένη Χρονοπούλου του ΠΑΣΟΚ φέρεται να είναι η γυναίκα που κατήγγειλε τον Γεωργούλη για χρήση βίας

Δικηγόρος, που εργάζεται στον Τομέα Δικαιοσύνης της Κομισιόν, και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ είναι η Ελένη Χρονοπούλου, η γυναίκα που, κατά πληροφορίες, κατήγγειλε στις βελγικές Αρχές τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, για χρήση βίας.

Κατά πληροφορίες, η Ελένη Χρονοπούλου είναι στενή συνεργάτιδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Πρόκειται για μια νέα και δυναμική γυναίκα. Φέρεται ως μία από τις πιθανότερες επιλογές για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ως εκπρόσωπος του αποδήμου ελληνισμού, μιας και ζει μόνιμα στις Βρυξέλλες, αφού εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ελένη Χρονοπούλου εκλέχτηκε τέταρτη στη σειρά κατάταξης στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, με την στήριξη της ομάδας Ανδρουλάκη, που την έφερε ψηλότερα και από γνωστά στελέχη.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο στο Βέλγιο. Εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος επί έξι χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και για θέματα ασύλου και μετανάστευσης. Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών).

Το χόμπι της είναι οι καταδύσεις και το τρέξιμο.

Διαβάστε περισσότερα