Και το φετινό Πάσχα δεν έλειψαν οι τραυματισμοί από κροτίδες και φωτοβολίδες καθώς το βράδυ της Ανάστασης τέσσερα παιδιά υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς.

Τα περιστατικά σημειώθηκαν σε Σύμη, Αγκίστρι, Πύλο και Ρόδο, αναδεικνύοντας για μία ακόμη φορά με τον χειρότερο τρόπο την επικινδυνότητα του εθίμου.

Τραγική εξέλιξη είχε η τήρηση του εθίμου το 2011 όταν ένας 7χρονος έχασε τη ζωή του στη Δροσιά Χαλκίδας όταν κάποιος πέταξε μια ναυτική φωτοβολίδα η οποία είχε μπει στο μάτι του παιδιού.

Ανάσταση: «Να βάλουμε μυαλό» ζητά η αδελφή 7χρονου που πέθανε από φωτοβολίδα το 2011

Πριν από δύο ημέρες, σε ένα συγκλονιστικό βίντεο που ανήρτησε, η αδελφή του αδικοχαμένου 7χρονου Χρήστου, Γαρυφαλλιά, κάλεσε όλους όσους νιώθουν Ανάσταση μόνο αν δουν φώτα στον ουρανό και «μπαμ μπουμ», να μην πάνε στην Εκκλησία.

«Το 2011 έπαψα να έχω παιδική ηλικία και αυτό χάρη σε κάποιον που πήγε να κάνει Ανάσταση χωρίς να σκεφτεί τους γύρω του.

Απλά για να περάσει καλά αποφάσισε να απλώσει το χέρι και να πετάξει μια φωτοβολίδα που θα βρεθεί πάνω στον αδελφό μου, θα τον οδηγήσει στο νοσοκομείο και μετά από 5 ημέρες να φύγει από τη ζωή μας και να αφήσει πίσω αδέρφια και γονείς», συνέχισε η ίδια.

«Αυτό που θέλω να περάσω είναι ότι αν πιστεύεις ότι θα νιώσεις Ανάσταση αν σηκώσεις το κεφάλι και δεις πολλά φώτα και “μπαμ μπουμ”, μην πας στην Εκκλησία, κάτσε στο σπίτι σου αν νιώθεις ότι μόνο έτσι θα καταλάβεις» προσθέτει η ίδια.

Και καταλήγει: «Αν έχεις μια ανιψιά, έναν ανιψιό, ένα παιδί να κανονίζει με την παρέα του κάτι τέτοιο δείξε του αυτό το βίντεο.

Μίλησε του ή τουλάχιστον προστάτευσέ τον γιατί είναι κρίμα μια άλλη οικογένεια να περάσει ό,τι και η δική μου. Εύχομαι να βάλουμε μυαλό όσοι χρειάζεται».

@garufalia_Σήμερα λοιπόν δεν είναι η μέρα που θα ανεβάσω τα βίντεο μας γιατί αν κάτι δεν το κάνω αυθόρμητα προτιμώ να μην το κάνω καθόλου , Αύριο είναι μεγάλη Παρασκευή και Για το δικό μου σπίτι δύσκολες μέρες αν μπορείς κάπου να δείξεις αυτό το βίντεο είναι αποτρέψεις κάποιον θα με κάνει πραγματικά χαρούμενη Καλή Ανάσταση σου εύχομαι !!♬ πρωτότυπος ήχος – Γαρυφαλιά ‘Σούτζιου’

Διαβάστε ακόμη: